Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunstiakadeemia hoonet hakkab ehitama Astlanda

Rauaniidi hoone tootmisruum Suva sokivabriku ajast.
Foto: Kristiina Õllek/Kunstiakadeemia
Eesti Kunstiakadeemia ja OÜ Astlanda Ehitus lepingu ülikooli uue hoone rekonstrueerimis- ja ehitustööde teostamiseks Rauaniidi hoones, Kalamaja ja Vanalinna piiril Tallinnas Kotzebue tänaval. .

Ehitisealune pind (m2) 3 748,6

Maapealse osa alune pind (m2) 3 748,6

Maapealsete korruste arv 6

Maa-aluste korruste arv 1

Absoluutne kõrgus (m) 40,3

Suletud netopind (m2) 12 302,2

Muinsuskaitsealusele Rauaniidi hoonele nõukogude ajal lisandunud tiivad osaliselt lammutatakse ja rekonstrueeritakse ning hoonele rajatakse uued osad, teatas Kunstiakadeemia.

Eesti Kunstiakadeemia tulevases õppehoones saab olema ligikaudu 12 302 m2 ruutmeetrit suletud netopinda. Planeeritud ajakava kohaselt on uues õppehoones võimalik alustada õppetööd 2018. aasta sügisel.

Arhitektuuriprojekti autorid on avaliku arhitektuurivõistluse võitnud Eesti Kunstiakadeemia vilistlased Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ja Eik Hermann arhitektuuribüroost KUU Arhitektid.

Ehitushankele laekus kokku seitse pakkumust. Ehitustööde prognoositud lepinguline maksumus koos käibemaksuga on 16,2 miljonit eurot ning ehitusaeg kuni 15 kuud.

Eesti Kunstiakadeemia uue õppe- ja teadushoone ehitamist rahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond ASTRA meetmest.

Enam kui kümne aasta jooksul on olnud plaane akadeemia tegevus viia erinevatesse Tallinna rajatistesse (endine Patarei merekindlus, Paldiski mnt psühhoneuroloogia haigla hooned, Rahvusringhäälingu hoone jm).

EKA nõukogu otsustas märtsis 2006 ajaloolise järjepidevuse säilitamiseks rajada kunstiakadeemia õppehoone Tartu mnt 1 alale. Paraku jäi rahvusvahelisel arhitektuurikonkursil välja valitud Art Plaza projekt tulenevalt naabri vastuseisust teostamata, mistõttu kaalus Eesti Kunstiakadeemia nõukogu teisi alternatiive ja valis 2013. aasta septembrikuus uueks asukohaks ajaloolise vabrikuhoone Kalamajas, aadressil Kotzebue 1/Põhja pst 7.

Astlanda Ehitus OÜ on rajanud või rekonstrueerinud mitmeid olulisi või mastaapseid hooneid üle Eesti, sealhulgas Hedon SPA, Kultuurikatel, Tart Ülikooli Füüsika Instituudi hoone, Tallinna Bussijaam, Tallinna Teeninduskool, Hiiu Ravikeskus, Mustamäe kaubanduskeskus jpt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785