Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 2. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara lubab kaitseväe õppused oma kinnistutele

Foto: Andras Kralla
29. detsembril allkirjastasid Riigi Kinnisvara AS, Kaitseliidu Tallinna malev, Politsei- ja Piirivalveamet, Vanglateenistus ja Kaitseväe erioperatsioonide väejuhatus koostöölepingu RKASile kuuluvatel kasutuseta hoonestatud kinnistutel õppuste läbiviimiseks.

Kokkuleppe kohaselt koostab RKAS detailse nimekirja ettevõttele kuuluvast hoonestatud kinnistutest, mida on võimalik kasutada õppuste läbiviimiseks, teatas RKAS.

Iga objekti puhul kirjeldatakse ära selle kasutamise täpsed tingimused, sealhulgas erineva õppemoona kasutamise võimalus ning õppuse mõju ulatus. Samuti lepiti kokku õppuste kavandamise, turvalisuse tagamise ning vara kasutamise alused.

Lepingu allkirjastasid RKASi juhatuse esimees Urmas Somelar, Kaitseliidu Tallinna maleva pealik kolonelleitnant Toomas Väli, Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori asetäitja Tauno Tuisk, Kaitseväe erioperatsioonide väejuhatuse ülem kolonel Riho Ühtegi ja Vanglate relvastatud üksuse ülem Miko Oja.

 RKASi juhatuse esimehe Urmas Somelari sõnul soovib ettevõte toetada Eesti turvalisuse ja julgeoleku eest seisvate institutsioonide mitmekülgset väljaõpet ning pakkuda võimalust kasutada erinevaid selleks sobivaid RKASi hooneid harjutusvajadusete eesmärgil.

Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori asetäitja Tauno Tuisk sõnas, et PPA otsib pidevalt võimalusi, kuidas operatiivüksustele veelgi paremaid harjutamistingimusi luua. „Täna sõlmitud koostööleping annab meile senisest mitmekesisemad võimalused kasutada taktikaliste harjutuste läbiviimiseks rohkemaid polügoone ja erineva struktuuriga hooneid, mis tagab ka parema valmisoleku võimalikeks ohuolukordadeks,“ sõnas Tuisk.

„Koostöökokkulepe võimaldab Kaitseliidu Tallinna, aga ka Harju ja Rapla maleval eelkõige linnalahingu väljaõpet läbi viia väga erinevatel ja keerulistel objektidel. See motiveerib kaitseliitlasi väljaõppes osalema,“ sõnas Kaitseliidu Tallinna maleva pealik kolonelleitnant Toomas Väli.

Sõlmitud lepe hõlmab esialgu peamiselt Põhja-Eestis asuvaid kasutuseta objekte, kuid vajaduse ja sobivate objektide olemasolu korral on võimalik koostöö ka teistes regioonides.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785