Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mapri ehitas Tiskresse ärimaja

Maja arendasid INVEGO ja Reterra Estate ning ning projekteerisid Martin Aunin ja Pia Tasa, ehitas Mapri Ehitus.
Foto: Tiskre Ärimaja OÜ
Tiskre asumi ringtee ääres valmis piirkonna esimene, energiasäästlik büroohoone, mille ehitas OÜ Mapri Ehitus.

Tiskre Ärimaja OÜ juhatuse liikme Kristjan-Thor Vähi sõnul elab Tiskres paar tuhat inimest ning neile oli vaja oma keskust, kust mugavalt vajalikud teenused kätte saada. “Tiskre Ärimaja tähendab kohalikele ka kontorit kodu lähedal ja siitsamast jala või rattaga tööl käies säästab ummikus istumise arvelt kümmekond ööpäeva aastas,” selgitas Vähi pressiteate vahendusel.

“Rõõmu teebki see, et nii nagu alguses lootsime, on ärimaja kliendid just kohaliku piirkonnaga seotud ettevõtjad,” mainis hoone ühe arendaja, Reterra Estate partner Reigo Randmets. Randmetsa sõnul hoiab ärihoone peale Tiskre inimeste aja ja kütuse kokku ka soojusenergiat – majal on väga eripärane jahutus- ja küttelahendus, mis säästab kuni 40% energiakuludest.

Ärimaja kodulehe andmetel on innovaatilise energialahenduse taga hoones unikaalne laekütte ja –jahutussüsteem.  Büroodes on selle info kohaselt rajatud harjumuspärase kipsist ripplae taha  sellega vahetus kontaktis olevad kiirgusmoodulid. Kiirgusmoodulite all mõeldakse antud juhul vasktorudest kontuuri, kus tsirkuleerib madala temperatuuriga (küttegraafikul 40/35) küttevesi või suhteliselt „kõrge“ temperatuuriga jahutusvesi (20/24). See moondab pea kogu ruumi lae üheks aktiivseks kütte- ja jahutuselemendiks.

3-korruselise Tiskre Ärimaja esimesel tasandil asub restoran, teisel ja kolmandal korrusel asuvad teenindus- ja büroopinnad ilusalongide, pilatese- ja jooga treeningstuudioga ning kontorid.

Maja arendasid INVEGO ja Reterra Estate ning projekteerisid Martin Aunin ja Pia Tasa.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785