20. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Ehitusprojekti tiitlile kandideerib rekordarv ehitisi

2016. aastal valminud ja 48 miljoni euro eest kinnisvarafondile müüdud Hiltoni hotell on üks neist ehitistest, mis kandideerib aasta ehitusprojekti tiitlile.
Foto: Äripäev
Aasta Ehitusprojekt 2016 konkursil osaleb tänavu 13 ehitist, mis teeb seekordse võistluse viimaste aastate osavõturohkeimaks, teatas konkursi korraldaja.

“Ehitise valmimisprotsessis on oluline nii tellija, arhitekti-projekteerija kui ka ehitaja panus. Meie soovime oma konkursiga tõsta esile suurepärast inseneritööd ning tellija ja ehituskonsultandi head omavahelist kooskõla, mis tagab sujuva ehitustöö ning tulemuseks on kvaliteetne ehitis ja tellija rahulolu,” sõnas Karron.

Kõik kandidaadiks esitatud objektid on silmatorkavalt eriilmelised, realiseerides inseneride ning arhitektide innovaatilised lahendused ja loomingulisuse ning väärivad igati tunnustamist. Vastavalt konkursi tingimustele peavad esitatud tööd olema valmis ehitatud, hoonel peab olema väljastatud kasutusluba ja objekt tellijale üle antud. Seega on kõik objektid linna- ja looduskeskkonnas juba oma koha leidnud ning avalikkusele teada ja näha. Esindatud on nii suuremahulised ja kaalukad ehitised, kui ka väikesed ning nutikad. Tänavu osaleb büroohooneid, hotelle, multifunktsionaalseid hooneid, koolimaja, tootmishoone, samuti väikeelamuid ning puhkerajatisi. Käimasoleva konkursi ehitusprojekte läbivateks märksõnadeks on energiatõhusus, innovaatilisus ja keskkonnast hoolimine.

Konkureerivad:

Eesti Rahva Muuseum;

Hilton Tallinn Park Hotel;

Hotell Lydia Tartus;

Karl Storz Video Endoscopy tootmis-, teenindus- ja büroohoone;

KODA;

Kvartali Keskus Tartus;

Paljassaare alajaama renoveerimine;

Põlva Riigigümnaasium;

Rotermanni Elevaator;

Rõuge Ööbikuoru vaatetorn;

Ska?pet matkahütid Norras;

Tallinna Kultuurikatel;

Ärihoone Explorer.

Konkursi võitja valib välja Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu liikmeskond. Hinnatakse projekti terviklikkust, esteetilist sobivust ümbritsevasse keskkonda, funktsionaalsust, ökonoomsust, objekti projekteerimise professionaalsust, kvaliteeti ja innovaatilisust. Tunnustatakse peaprojekteerijat ja äramärkimist leiab kogu projekteerimismeeskond.

Võitja kuulutatakse välja Eesti Ehitusinseneride Liiduga ühiselt korraldataval pidulikul galal 26.jaanuaril, kus lisaks Aasta Ehitusprojektile tehakse teatavaks ka Aasta Ehitusinsener 2016.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785