Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 16. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Lennujaama parandustööd said rahasüsti

Lennuliiklusala projektiga suureneb lennujaama taristu läbilaskevõime ning väheneb lennujaama mõju ümbritsevale keskkonnale.
Foto: Andras Kralla
Põhjamaade Investeerimispank ja AS Tallinna Lennujaam sõlmisid 24 miljoni euro suuruse laenulepingu Tallinna Lennujaama lennuliiklusala laiendamiseks ning teiste projektide arendamiseks.

13-aastase tähtajaga laenu abil rahastatakse mahukat lennuliiklusala taristu arendusprojekti ja samuti teisi olulisi projekte, muuhulgas uue parkimismaja ning lennukite värvimisangaari rajamist.

Lennuliiklusala projektiga suureneb lennujaama taristu läbilaskevõime ning väheneb lennujaama mõju ümbritsevale keskkonnale, parkimismaja ehitusega luuakse mugavad parkimistingimused 1200 sõidukile ning lennukite värvimisangaari ehitus toetab lennujaamale oluliste ärisuundade arengut.

Aastatel 2016-2020 investeerib Tallinna Lennujaam arendusprojektidesse 127 miljonit eurot, millest 70 miljonit eurot on tunnistatud abikõlblikuks Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist, millest omakordi fondist rahastatakse 35 miljonit eurot, ülejäänud investeeringuid rahastatakse omavahendite ja laenude abil, muuhulgas Euroopa Investeerimispangalt ja Põhjamaade Investeerimispangalt.

„Selliseid mahukaid taristuprojekte nagu lennujaamad on mõistlik rahastada pikaajaliste laenude abil. Seepärast on ka Põhjamaade Investeerimispank osalenud mitmete lennujaamade arendamisel Balti- ja Põhjamaade piirkonnas. Tallinna Lennujaama parendustööd aitavad Eestil jätkata oma rahvusvaheliste sidemete tugevdamist ja tuua siia rohkem turiste ja ettevõtlust,“ ütles Põhjamaade Investeerimispanga asepresident Gunnar Okk.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785