Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta betoonehitise konkursil kandideerib 20 ehitist

Üks kandidaat - Kaubandus- ja vabaajakeskus Kvartal. Riia 2, Tartu
Foto: Eesti Betooniühing
Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu korraldatavale konkursile „Aasta betoonehitis 2016” esitati 20 nominenti.

„Eesti betoonehitiste võistlus ilmestab kujukalt, millised on tänased Eesti tõmbekeskused,” sõnas Eesti Betooniühingujuhatuse esimees Tiit Roots. „Rõõmustab Tartu linna väga suur osakaal tänavusel betoonehitiste konkursil, kusjuures vägagi kaalukate ja huvitavate ehitistega,” lisas Roots.

Tiit Rootsi sõnul osaleb võistlusel rida nimekaid eri põlvkondade arhitekte, kellest mitmed on varasemaltki endile betoonehitistega nime teinud.

Tavapäraselt on võistlusel osalemas hulgaliselt eramuid ja kortermaju.Esindatud on väga esinduslikud hotellihooned, samuti uued koolimajad. Tallinna ühe peatänava Tartu maantee hoo sisse saanud väljaehitamine peegeldub võistlusel lausa nelja ehitisega.

„Esmakordselt ligi 50 aasta jooksul on Eestis valminud betoontee, Õismäel Tallinnas,” ütles Eesti Betooniühingu tegevdirektor Toomas Vainola. „Loodame, et see on alles esimene samm betoonteede taaskasutuselevõtul Eestis.”

Konkursieesmärgikson leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägususning efektiivne ja ökonoomneteostus demonstreerivad betooni kui kodumaise materjalieeliseid ja võimalusi.

Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimiselarvestatakse ka objekti projekteerimiseja ehitamise professionaalsust ning nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust.

Peaauhind kuulub võiduidee autorile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja, betooni ja raketiste tarnija.

Seitsmeteistkümnendat korda korraldatava võistluse žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ehitusajakirjanduse esindajad.

Võistluse žürii alustab tööd jaanuaris. Võitjakuulutataksevälja Betoonipäeval 2017. aasta märtsis.

2015. aasta Betoonehitiseks tunnistati Ihaste sild. Peaauhind – Ehituse ja Tarkvara Inseneribüroo OÜ (Juhan Idnurm ja Siim Idnurm).

Aasta Betoonehitis 2016 nominendid

1. Arsenali keskus – Erika 14, Kopli, Tallinn;

2. Büroo 83 – Tartu mnt. 83, Tallinn;

3. Büroohoone Norra Maja – Veerenni 24, Tallinn;

4. City Residence – Tartu mnt. 56, Tallinn;

5. Eesti Rahva Muuseum – Muuseumi tee 2, Tartu;

6. Eramu Nõmmel – Hämariku 10, Tallinn;

7. Hilton Tallinn Park Hotell – Kreutzwaldi 23, Tallinn;

8. Hotell Lydia – Ülikooli 14, Tartu;

9. Järveküla Kool – Reti tee 20, Peetri alevik, Rae vald, Harjumaa;

10. Kaubandus- ja vabaajakeskus Kvartal – Riia 2, Tartu;

11. Korterelamu Mardi t. 9 – Mardi 9, Tallinn;

12. Korterelamud Tartu mnt. 52 A, B, C – Tartu mnt. 52, Tallinn;

13. Maarjamaa Hariduskolleegium – Kaagvere, Mäksa vald, Tartumaa;

14. Narva rannahoone – Linnuse 2, Narva;

15. Novira Plaza – Tartu mnt. 25, Tallinn;

16. Püsiekspositsiooni „Ajarada” poodiumid jm. väikevormid, Eesti Rahva Muuseum –

      Muuseumi tee 2, Tartu;

17. Rahvusarhiivi peahoone Noora – Nooruse 3, Tartu;

18. Saare Villa – Vinni vald, Lääne-Virumaa;

19. Tallinna betoontee katselõik (Paldiski maantee rekonstrueerimine) – Järveotsa teest

      Järvekalda teeni, Haabersti, Tallinn;

20. Ärihoone Karl Storz – Pärnu mnt. 556b, Saue vald, Harjumaa.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785