Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sossi mäele kavandatakse kuni 14-korruselisi kortermaju

Ülemiste ristmiku piirkond on viimase kümnekonna aasta jooksul kõvasti muutunud ja muutub linnavalitsuse plaanide põhjal veelgi. Pildid seis 2008. aastal.
Foto: Erik Prozes
Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Peterburi tee ja Tartu maantee ristumiskoha naabruses detailplaneeringu, mille eesmärk on muuta praegu vähekasutatav maa-ala atraktiivseks elu- ja ärihoonetega piirkonnaks.

Tartu mnt 84 ja 84d kinnistul, kunagise tselluloosi- ja paberivabriku territooriumil asuva planeeritava maa-ala suurus on 0,52 ha. Detailplaneeringu koostamise eesmärk on määrata ehitusõigus alale kuni 45 m kõrguste, kuni 14 maapealse ja kuni kahe maa-aluse korrusega äriruumidega elamute rajamiseks, teatas linnavalitsus.

Detailplaneeringu algatamise ettepaneku esitas Osaühingu Balti Intermed. Tartu mnt 84 krundi lõunapoolsesse osasse planeeritakse kuni 14 maapealse korrusega hoone ning kirdeosasse jalakäijate väljak. Tartu mnt 84d läänepoolsele osale kavandatakse eraldiseisev kuni 8 maapealse korrusega hoone ja idapoolsele osale kuni 14 maapealse korrusega hoone.  Mõlemale hoonele planeeritakse kuni 2 maa-alust korrust. Hoonete kõrgus on kooskõlas teiste ümberkaudsete kavandatavate hoonetega.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt on planeeritava ala maakasutuse juhtotstarve ettevõtluse segahoonestusala. Alal võib paikneda ka üksikuid elamuid ja asutusi. Teemaplaneeringu „Kõrghoonete paiknemine Tallinnas” kohaselt asub planeeritav maa-ala Sossi kõrghoonete piirkonnas, kuhu ei või kavandada monofunktsionaalseid kvartaleid. Kavandatav on linnavalitsuse teatel kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga ja teemaplaneeringuga „Kõrghoonete paiknemine Tallinnas”.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785