Palmako ja Aeroc Jämera uurivad ressursikasutust

Palmeko Kavastu tootmistsehh kümmekond aastat tagasi.
Palmeko Kavastu tootmistsehh kümmekond aastat tagasi.

Keskkonnainvesteeringute Keskus tegi kolm esimest rahastusotsust, mille põhjal Palmako ja Aeroc Jämerä saavad koos tarbekeemiatootja Mayeri Industriesiga ressursikasutuse analüüsiks ettevõtetes kokku 11 975 eurot.

Projekti raames analüüsib Palmako AS võimalusi Kavastus asuva liimpuittoodete tehase ressursitõhusamaks muutmiseks, Aeroc Jämerä ASi Andja tootmiskompleksis viiakse läbi detailne ressursiaudit, et leida võimalusi toormaterjalide, elektri ning praaktoodangu efektiivsemaks kasutamiseks, teatas Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Ressursikasutuse analüüsiks saavad toetust taotleda äriühingud, kelle põhitegevusvaldkond on töötlev tööstus või mäetööstus. Toetust antakse ettevõtete projektidele, mis tõstavad teadlikkust ressursikasutusest ning loovad eeldused ettevõtete ressursikasutuse tõhusamaks muutmiseks. Toetuse maksimaalne osakaal abikõlblikest kuludest projekti kohta on kuni 50%. Toetuse maksimaalne summa ühele projektile on 7500 eurot. Taotlusvooru eelarve on 300 000 eurot ning taotlusi võetakse vastu eelarve täitumiseni.

Ressursitõhususe investeeringuid ja auditite tegemist toetatakse meetmest „Ettevõtete energia- ja ressursitõhusus“, mille töötas välja Keskkonnaministeerium ja mille kogueelarve on 136 miljonit eurot. Projekte rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Ressursikasutuse analüüside toetamine on esimene osa tootmise ressursitõhusamaks muutmise paketist. Uue aasta alguses avaneb ka investeeringute toetamise programm, et kiirendada analüüsi soovituste elluviimist. Investeeringute programmi kohta saab infot Keskkonnainvesteeringute kodulehelt SIIT.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2017

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Lemminkäinen otsib TEEDEEHITUSE PROJEKTIJUHTI

Finesta Baltic OÜ

30. detsember 2017

Ehituse erilehed