Annelinna tänavavalgustus Tartus kaasajastatakse

Annelinna 1500 valgustuspunkti on plaanis vahetada kaasaegsete LED lampide vastu. Foto on illustratiivne.
Annelinna 1500 valgustuspunkti on plaanis vahetada kaasaegsete LED lampide...

Tartu linnavolikogu andis linnavalitsusele loa osaleda projektis, mille eemärk on kahe aasta jooksul kogu Annelinna tänavavalgustuse täielik ehk ligi 1500 valgustuspunkti rekonstrueerimine.

Tartu Annelinna elurajoonis elab orienteeruvalt kolmandik linna elanikkonnast, kuid sealne taristu, sealhulgas tänavavalgustus, on rajatud enamasti 30-40 aastat tagasi ning suures osas amortiseerunud.

Nüüd kavatseb linn aastatel 2017-2019 kogu linnaosa tänavavalgustuse rekonstrueerida, vahetada olemasolevad valgustid distantsilt juhitavate ning hämardatavate LED lampide vastu ning uuendada valgustite postid ja kaabelduse, teatas Tartu linnavalitsus.

Peamine eesmärk on märkimisväärne energiasääst tänavavalgustuses, aastas loodetakse kokku hoida kuni 450 MWh elektrit. Kaudsem eesmärk on vähendada kasvuhoonegaaside teket elektrienergia tootmises ja luua turvalisem elukeskkond Tartu linna suurimale kogukonnale.

Annelinna tänavavalgustuse projekt läheb maksma peaaegu 2,6 miljonit eurot, millest 1,8 miljonit peaks tulema Keskkonnainvesteeringute Keskuse vahendusel Euroopa Liidu struktuuritoetustest ning Tartu linna kanda jääks ligi 800 tuhat eurot.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

oktoober 2017

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

DEROSSI OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

05. november 2017

HILTI is looking for a SALES REPRESENTATIVE

Manpower OÜ

03. november 2017

Ehituse erilehed