Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhitektid tutvustavad õpilastele säravamaid töid

Näitusel on esitletud kõik 2015. aastal Eesti Arhitektuuripreemiatele nomineeritud projektid.
Foto: Eesti Arhitektide Liit
Arhitektuurivaldkonna erialaliitude 2015. aastal esitletud aastanäitus hakkab rändama mööda Eesti ehituskoole. Idee on tutvustada valdkonna viimaste aastate säravamaid töid just rohujuuretasandil – ametikoolide õpilastele, kes hakkavad tulevikus ise arhitektide kavandatud hooneid ehitama.

„Näituste teisele ringile viimine on väärt idee – nii keskkonnasõbralik kui ka hariv,“ rääkis Eesti Arhitektide Liidu president Katrin Koov. „Taasavamisega oleme leidnud võimaluse tehtud tööd uuesti väärtustada. Kuid mis kõige olulisem – saame seeläbi noori harida. Näituse ülespanek koolides annab õpilastele suurepärase võimaluse saada ülevaade Eesti arhitektuuri paremikust ja panna mõtlema sellele, kuidas sünnib hea ruum ning mida igaüks selle heaks teha saab. Eriti oluline on näitus just nende õpilaste ja kutsekoolide jaoks, mis asuvad Tallinnast kaugemal.“

Tänasest kuni 22. detsembrini on näitus esimesena avatud Tallinna Ehituskoolis. „Tallinna Ehituskool on väärt meistrite kool ja meistrite kujunemisele aitabki kaasa kooli avatus erinevate väljakutsete ja uudsete lahenduste testimisel,“ lisas kooli direktor Raivo Niidas.

Katrin Koovi sõnul on tegemist esimese koostööprojektiga arhitektuurivaldkonna liitude ja ametikoolide vahel ning see vääriks kinnistamist. „Täna on arutluse all, kas ja kuidas saaksime viia koolidesse värske, 2016. aastal nomineeritud tööde virtuaalnäituse. Kõigi eelduste kohaselt on uus näitus kutsekoolidele esitlemiseks valmis tuleva aasta alguses,“ kinnitas Koov.

Näitusel on esitletud kõik 2015. aastal Eesti Arhitektuuripreemiatele nomineeritud projektid. Näitus jõuab kutsekoolidesse Eesti Arhitektide Liidu, Sisearhitektide Liidu, Maastikuarhitektide Liidu ja AS Vipex koostöös.

Rändnäituse valmimisele on kaasa aidanud Tallinna Ehituskooli ehitusviimistluse ja puidu õppesuuna õpetajad ja õpilased. Algselt papirullidel eksponeeritud näitus on Tallinna Ehituskoolis vormistatud puidust raamidesse, mille on valmistanud ehituskooli õpilased.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785