Autor: Marge Ugezene • 30. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko juhi ootamatu lahkumine

Otsus Tiit Roben välja vahetada kujunes viimaste kuude jooksul
Foto: Andras Kralla
Äripäev uuris novembris üllatuslikult ametist lahkunud Merko Eesti Ehituse juhi Tiit Robeni säärase otsuse tagamaid. Üheselt selge see ei ole.

Äripäevaga suhelnud, kuid anonüümseks jääda soovinud allikad on välja käinud eri versioone, miks Robenil lahkuda tuli, sealhulgas lahkhelid ülemuse või suuromanikuga. Samuti kõlasid kirjeldused, kuidas Roben 3. novembril ehk päev enne seda, kui avalikkus tema lahkumisest kuulis, Merko nõukogu juhi Andres Trinki jutule läks.

Trink kinnitas seda kohtumist ka Äripäevale, tülisid ja probleeme aga eitab. “Meil on ehitusturul suhteliselt konkurentsitihe olukord ja eks me peame leidma uusi arengusuundi, mismoodi me ettevõttena edasi läheme,“ selgitas Trink Robenist loobumist.

Napisõnaline lahkuja

Otsus kujunes Trinki sõnul viimaste kuude jooksul. „Tegelikult on ettevõtte juhtimises muudatusi vaja. Anda võimalus ka järgmistele, nii-öelda varumeeste pingilt. Veel kord: me oleme Tiidu panusega ettevõtte arengusse ikka väga rahul. Lihtsalt ühel hetkel on see, et … Nii nagu korvpallimeeskonnas, et aeg-ajalt vahetad esiviisiku välja ja paned uue viisiku platsile. Nii ongi lihtsalt, eks.“

Tiit Roben andis üldise vastuse, kus teatas, et iga inimene ja ka ettevõte vajab mingi perioodi tagant muudatusi, seega ei ole põhjust tema lahkumisest midagi skandaalset otsida. Tulevik on Robenile lahtine. “Tegelen uute väljakutsete kaardistamisega. Arvan, et võtan ette midagi kinnisvaraarenduse vallas.”

Täismahus on artikkel loetav Äripäeva vahendusel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785