Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aru Grupp toetab inseneriõpet

CADrina võitjad
Foto: Puitmajaliit
Kadrina Keskkoolis toimunud noorte programmjoonestajate projekteerimistarkvara kasutamise võistlusel tõdeti, et insenerigraafika peaks olema iga gümnasisti baasoskuseks ning just see on ajendanud akna- ja uksetootjal AS Aru Grupil insenertehniliste oskustöötajate leidmiseks toetama inseneriõpet ja -võistlusi juba gümnaasiumis.

Kadrina Keskkoolis 25. novembril toimunud projekteerimistarkvara kasutamise võistluse CADrina raames selgusid parimad noored programmjoonestajad. Lääne – Virumaa ettevõtte Aru Grupp Asi toetatud võistlusel osales kokku seitse võistkonda, kelle hulgast parimaks osutus Tallinna Tehnikakõrgkool.

Kadrina Keskkooli ja Aru Grupp ASi koostöös alustati juba 2005. aastal Kadrina Keskkoolis valikaine “Ärijuhtimine ja tehnoloogia alused” õpetamist, mille baasilt on tänaseks koolis välja arendatud reaal-tehniline õppesuund. Et koolitustaset tipptasemel hoida, propageerida laiemalt insenergraafika oskusi ja seeläbi tehnilist haridust Eesti koolinoorte hulgas, kutsuti ellu võistlus CADrina.

Aru Grupp ASi juhatuse esimees Juhan Viise: “Oleme aknaid, uksi ja puitmaju tootev ettevõte, mille igapäevatöö üks võtmetegevus on klientidele projektide ja jooniste koostamine. See omakorda tähendab, et meie meeskonnas on tasemel insenertehnilise oskustega inimeste olemasolu kriitilise tähtsusega.” Just insenertehnilise tööjõu puudus regionaalsetes ettevõtetes ajendas nii Kadrina Keskkooli kui Aru Grupp ASi otsima võimalusi, kuidas aidata omalt poolt kaasa tootmisettevõtetele  kvalifitseeritud tööjõu tagamisele.

“Kadrina Keskkooli algatus ja initsiatiiv on äärmiselt vajalik, insenerigraafika ning projekteerimisprogrammide kasutamise oskus  vähemalt algtasemel võiks olla iga gümnasisti baasoskus ning Kadrina Keskkkool ja võistlus CADrina aitavad selle suuna julgustamisele kaasa”, lisas Viise.  

CADrina joonestusvõistluse eesmärgiks on näidata insenerigraafikat põnevast aspektist ning tutvustada Kadrina Keskkooli ning õppekava insenertehnilist fookust tulevastele gümnaasiumiõpilastele. Ürituse keskmes on pealtvaatajate silme all projekteeritavad reaalsed inseneriprojektid (rulapark, sild, laev vms), kasutades AutoCAD projekteerimistarkvara.

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785