Autor: Eva Kiisler • 23. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täiendatud! Tartu Ülikooli raamatukogu osaline avamine venib

AS YIT Ehitus alustas Tartu ülikooli raamatukogu rekonstrueerimistöödega käesoleval suvel ning mis tuli etapiviisiliselt avada 2017. aasta sügiseks.
Foto: AS YIT Ehitus
AS YIT Ehitus alustas 2016 suvel Tartu ülikooli raamatukogu rekonstrueerimistöödega, mis tuli teostada etapiviiselt 2017. aasta sügiseks. Ettevõtte teatel tegi Päästeamet tegi 14. novembril otsuse, mille järgi ülikooli raamatukogu osaline avamine enne rekonstrueerimistööde lõppu on välistatud, Päästeameti esindaja seda ei kinnita.

14. novembril toimunud kohtumisel leppisid Tartu Ülikool ning ehitusettevõte AS YIT Ehitus kokku, et ehitaja lõpetab ülikooli raamatukogu 2. etapi tööd käesoleva aasta 30. novembriks, teatas Tartu Ülikool. Seejärel antakse sisse osalise kasutusloa taotlus, mille rahuldamise järel on ülikoolil õigus raamatukogu lugejatele osaliselt avada.

Ülikooli kantsleri Andres Liinati sõnul ootavad avamist eeskätt raamatukogu fuajee, lugemissaalid ning avakogud.

"Päästeameti 14. novembri ametliku seisukoha järgi on see välistatud, sest lepingu täitmiseks ehitajale üleantud projektdokumentatsioon ja ehitustööde aluseks olev ehitusluba ei võimalda osalise kasutusloa väljastamist. Tellija ei ole jätkuvalt otsustanud, kas tellitakse ümberprojekteerimine ja tellija taotleb uued ehitusload etappide kaupa või jääb raamatukogu suletuks kuni kõigi tööde lõpetamiseni," teatas YIT Ehitus. 

"Iga hoone kasutusloa väljastamise, olgu osalise või mitte, peab algatama omavalitsus ja meie saame siis valmis või osaliselt valmis asja hinnata, kas see on vastavuses tuleohutusnõuetega või mitte. Praegu ühtegi jutuks oleva objektiga seotud kasutusluba meie inspektoriteni jõudnud pole," ütles Ehitusuudistele Päästeameti ohutusjärelevalvebüroo  ehitusvaldkonna nõunik Margo Lempu. 

Tartu ülikooli raamatukogu sulges suurremondi tõttu uksed juunis ja pidi need taas avama oktoobri alguses. 

ASi YIT Ehitus ehitusdirektor Toomas Rapp on märkinud ajalehes Postimees, et ehitustööde teostamise käigus ilmnes palju varjatud puudusi ehk asjaolusid, mida ei teadnud ehitushanke tegemisel tellija ega saanud teada ükski pakkujatest.

6,66 miljoni eurose kogumaksumusega rekonstrueerimistööde käigus uuendatakse nii raamatukogu siseruume kui ka välisosa. Tööde tulemusena viiakse raamatukogu hoone tänapäeva nõuetele vastavaks ning parandatakse nii töötajate kui kasutajate tingimusi.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785