Autor: Mari Mets • 14. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotis puitmajatootja tegevuses kahtlustatakse kuritegu

Juba aprillis pankrotistunud puitmajatootja Nordic Timber Houses omanik Imre Neidek muudkui keerutab, suutmata ikka veel anda üle vajalikke dokumente ja ettevõtte vara.
Foto: Andras Kralla
Juba aprillis pankrotistunud puitmajatootja Nordic Timber Houses omanik Imre Neidek muudkui keerutab, suutmata ikka veel anda üle vajalikke dokumente ja ettevõtte vara. Pankrotihaldur kahtlustab kuritegu, vahendab Äripäev.

Kohtus lubas Neidek anda üle Rakveres nende endises tootmishoones seisva vara esimesel võimalusel. Pankrotihaldur Martin Krupi sõnul aga ei saadud Neidekult järjekordseks tähtajaks eelmisel nädalal ettevõtte pankrotivara ega selle nimekirja. Krupi sõnul käib lõputu keerutamine.

Põhjus võib peituda selles, et vara enam polegi ja ettevõte tehti enne pankrotiavalduse esitamist osavalt tühjaks, nagu kahtlustab pankrotihaldur Krupp.

„Eks hakkan siis kuriteoteadet kokku panema, tuleb tema suhtes mingeid sanktsioone kasutama hakata. Pankrotiseaduse järgi saab teda vajadusel trahvida, sundtuua ja tema suhtes ka aresti kohaldada,“ lausus Krupp. Töötajad on ju tunnistanud, kuidas majad liikusid ja kust kaudu neid müüdi. Majad seisid püsti, neist on fotod tehtud.

Omanikud tülis, firma varatu

Neidek pidi ilmuma kohtusse tunnistusi andma juba septembris, kuid jättis tulemata, kohal oli vaid OÜ Nordic Timber Houses (NTH) teine omanik Margus Kukk, kes ajas kõik firma probleemid Neideku kaela, nimetades end kaasomanik Neideku ohvriks. Kukk sai enda sõnul osaluse NTHs vaid Neideku võlgade katteks, kuid sellega tulid kaela ka võõrad võlad ja segane raamatupidamine, mida ta kunagi ei näinudki. 

Nüüd oli Neidekul võimalus end kohtus vande all kaitsta, aga vastuseid kaua üleval olnud küsimustele ta pankrotihaldurile siiski anda ei suutnud.

Põhjalik ülevaade pankrotistunud puitmajatootja omanike tegevusest on loetav Äripäeva vahendusel.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785