Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 31. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tilts Eesti Filiaal renoveeris Lükati silla

Silla remondi käigus puhastati konstruktsioonilaagrid, rajati uued servaprussid, pealesõiduplaadid, hüdroisolatsioon ning katendikihid, samuti uus kergliiklusrinnatis, mille külge paigaldati põrkepiire.
Foto: Andre Hanimägi, Pirita Linnaosa Valitsus
Pirita ühe sümboli, Lükati tee silla renoveerimiseks kulus ligi 275 000 eurot, sest enam kui 50 aastat tagasi ehitatud sild vajas nii tehnilise kui ka visuaalse poole pealt parandustöid.

Silla remondi käigus puhastati konstruktsioonilaagrid, rajati uued servaprussid, pealesõiduplaadid, hüdroisolatsioon ning katendikihid, samuti uus kergliiklusrinnatis, mille külge paigaldati põrkepiire. Lisaks rajati kaks raudbetoonist teenistuslikku treppi. Rekonstrueeritud silla laiuseks on 10,3 m ja silla gabariidiks 9,7 m.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder sõnas, et 1961. aastal ehitatud sild on kahtlemata üks Pirita sümboleid, mida teavad inimesed kaugemaltki, kuid tegemist on linnaosas ka olulise liikussõlmega. „Autojuhtide jaoks on hea uudis see, et liiklemine sillal on taas avatud, aga silla erksam väljanägemine  annab ka ümbrusele palju juurde,“ sõnas Mölder.

Lükati silla renoveerimistööd tellis Tallinna Kommunaalamet ja töödega alustati 18. augustil. Silla renoveerimise tööprojekti koostas OÜ Järelpinge Inseneribüroo ja töid teostas Tilts Eesti Filiaal. Renoveerimistööde eesmärgiks oli silla tehnilise seisukorra ja visuaalse väljanägemise parendamine, ohutuse suurendamine ning sademevee ärajuhtimise tagamine.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785