Autor: Mariliis Pinn • 31. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusfirma, mis maksab 4000-eurost palka

"Kui kohtlemine on vastav ja palk hea, siis püsivad ka mehed tööl," avaldab STEBA Building OÜ juht eduka ehitusvõtte suurima saladuse.
Foto: Eiko Kink
Kohtle töötajaid hästi ja maksa neile vastavat palka, siis püsivad väärt töömehed tööl, selgitab Lääne-Virumaa ehitusfirma STEBA Building OÜ juht ja üks omanik Rene Stets, kelle firma maksab 4000-eurost tasu.

Oma maakonna ettevõtete pingereas (vaata Lääne-Virumaa TOPi siit) 11. kohale kerkinud firma lööb läbi ka piiri taga. Kuidas?"Edu saladuseks võib pidada seda, et oleme stabiilselt tegutsenud," pakub ettevõtte juht ja üks omanikke Rene Stets. Vähemtähtis pole ka see, et ettevõttes hinnatakse häid töömehi ja makstakse neile ka väärilist palka. "Kui kohtlemine on vastav ja palk hea, siis püsivad ka mehed tööl," avaldab Stets eduka ehitusvõtte suurima saladuse.

2007. aastast Soomes tegutsenud ettevõtte juht möönab, et Eesti turul polegi õieti midagi teinud. "Asutamisaadress on vaid siin," toob ta välja seose kodumaakonnaga. Tõsi, ettevõtte algusaastail 2006-2009 tegutseti ka Eestis, pakuti lisaks ehitustöödele ka näiteks mööblipaigalduse teenust ning otsiti võimalusi Eestis tegevust laiendada.

Kriitiline on ta mitme Eesti suurfirma suhtes. "Eestis on suurfirmasid, mille palgal on ainult juristid, kelle ülesanne on leida üles kõik viisid, kuidas alltöövõtjaid ninast tõmmata ja koor lõpuks endale riisuda," jätkab ta. Ka tundub tema sõnul Eestis ainuke eesmärk töö võimalikult kiiresti ära teha.

Soomes tehakse aga allhanget suurtele töövõtjatele. Mullu olid põhilisteks lepingupartneriteks NCC Rakennus OY ja Rakennusosakeyhtiö Hartela OY.

Ettevõtte aasta-aruande kohaselt ulatus ettevõtte keskmine tasu mullu 4000 euroni kuus ning selle näitajaga on firma värskes Äripäeva Palga TOPis 22. kohal. Edetabel ilmub 2. novembril ja seda saab vaatata siis aadressilt www.aripaev.ee/top.

Täismahus artiklit vahendab Äripäev.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785