Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakri kvartali kõrghoone ehitusel kasutatakse uuenduslikku elementfassaadi

Maakri kvartali 30-korruselise kõrghoone ehitusel kasutatakse energiasäästlikku ja uuenduslikku WD-i katteliistudeta elementfassadi.
Foto: ARS Projekt
Tallinna südalinna rajatava Maakri kvartali 30-korruselise kõrghoone ehitusel kasutatakse energiasäästlikku ja uuenduslikku WD-i katteliistudeta elementfassaadi CW60SG, mille tarnib alumiiniumist ja klaasist avatäidete projekteerija ja tootja Windoor AS.

Maakri kvartalis on seitse hoonet brutopinnaga kokku 36 000 ruutmeetrit, sealhulgas 22 000 m² üüritavat pinda. Maakri Kvartali fookus on suunatud ainult äripindadele, eluruume kvartalisse ei ehitata.

Rahvusvahelistel ehitusturgudel tegutseva Windoori käesoleva aasta suurimaid projekte on ERMi ja Helsingi Keskraamatukogu kõrval just Maakri kvartali ehitustöö.

Windoori nõukogu esimehe Mailis Lintlomi sõnul on ettevõttel võimalus kaasa lüüa mitmetes ajaloolise mõõtmega suurprojektides: „Hetkel ehitatava Maakri Kvartali teeb aga eriliseks see, et seal on tegemist üle pika aja Tallinna kesklinna rajatava kõrghoonega, mis kahtlemata mõjutab kogu Tallinna südalinna kujunemist. 30-korruselise Maakri kõrghoone ehitusel kasutatakse energiasäästlikku ja uuenduslikku WD-i katteliistudeta elementfassaadi CW60SG,“ ütles Lintlom. Windoori kaasaegse tehnoloogilise sisseseadega tehas ja suurte kogemustega professionaalsed töötajad võimaldavad ettevõtte esindajate kinnitusel teha keerulisi ning suuremahulisi klaasfassaade ning eksportida ka geograafiliselt kaugel asuvatesse sihtriikidesse.

Ehitus igati graafikus

Maakri Kvartal on ettevõtja Olav Miili poolt arendatav kinnisvaraprojekt, mille krooniks on Tallinna selle kümnendi ainus 30-korruseline kõrghoone. Kvartali projektijuht Jaan Erelti kinnitusel on kvartali ehitus igati graafikus ning see valmib 2018. aastal.

Kvartali ankurüürnikeks on OP Pank, Seesam Insurance AS ja EfTEN Capital AS. Kompleksile ehitatakse otseühendus Rävala puiestee aluse Europarkiga. Maakri kvartali juhtiv arhitekt on Rasmus Tamme ARS Projektist ning objekti peatöövõtja on AS Merko Ehitus Eesti. Projekti finantseerib OP Pank ja arendust nõustab EfTEN Capital.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785