Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Favori tootmishoone ehitus käib läbi mudeli

Maru Ehituse Loovälja tehnopargi kinnisvaraarenduse projektijuht Vardo Loks märgib, et 2010. aastal soetatud krunt Loovälja Tehnopargi jaoks on Maru kontsernile väärtuslik leid.
Foto: Maru Ehitus
Septembri lõpus nurgakivitseremooniat pidanud AS Favori uus tootmis- ja büroohoone on modelleeritud mudelis ning mudeliga on ehitaja ja konstrueerija, AS Maru Ehitus liitnud ka ehitusplatsil ajajuhtimise.

Favori 13 400 ruutmeetrine büroo- ja tootmishoone rajatakse Jõelähtme vallas, Peterburi Maantee ääres asuvasse Maru Ehitus arendatavasse Loovälja Tehnoparki ning see valmib 2017. aasta juuniks.

Tööd objektil algasid käesoleva aasta juunis ning kuna ehitusplats asub paepinnasel, kestis Maru Ehituse projektimeeskonna sõnul ehitussüvendi rajamine ligi kaks kuud. Samas on välja lõhutud paekivi kvaliteetne – materjal käis läbi laborist, tunnistati kvaliteetseks ning seda on kasutatud vastavasse fraktsiooni purustatuna ka ehitusplatsil.

Praeguseks hetkeks on ehitusplatsil pinnasetööd lõpetatud, rajatud on vundamendid, paigaldatud karkassipostid ja toimub katusefermide montaaž. Samaaegselt toimub ka kontoriosa seinte ladumine ja vahelaepaneelide paigaldus.

Talveks planeeritakse ehitustöödel karp kinni saada ning juba oktoobris lõpetatakse asfalteerimistööd.

Maru Ehituse Loovälja tehnopargi kinnisvaraarenduse projektijuht Vardo Loks märgib, et 2010. aastal soetatud krunt Loovälja Tehnopargi jaoks on Maru kontsernile väärtuslik leid, hea nähtavuse ja juurdepääsuga esimeses frondis. „Favori tootmishoone on tehnopargi esimene tootmishoone, mis asub vahetult Peterburi maantee ääres ning mille juures pööratakse keskmisest tööstushoonest enam tähelepanu ka nii sise- kui välisarhitektuurile,” kinnitab Loks.

Ehitusinfo modelleerimiseks on kasutatud 3D mudelit, projekteerijaks Ain Koit Arhitektuuribüroo ning konstruktoriteks Maru Ehituse spetsialistid. Loodud mudelisse on lisatud ka ehitusinfo ning kõik jooksvad projektimuudatused käivad läbi selle. Lisaks ehitusinfole on Maru meeskond esmakordselt liitnud mudeliga ka „ajajuhtmise” ehitusplatsil, mis võimaldab tehtud tööde mahtu ja järjekorda läbi mudeli ülevaatlikult hallata.

Pikemalt loe Favori tootmis- ja büroohoone ehitusest käesoleval aastal edaspidi ajakirjast Ehitaja.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785