Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krediidihinnang muutus negatiivseks 1045 ehitusettevõttel

AS Krediidiinfo krediidihinnangud muutusid negatiivseks kokku 11645 ettevõtte kohta, kuna neil puuduvad viimased majandusaasta aruanded. Ehitussektori ettevõtteid on nende seas 1045.
Foto: Pixaby
Alates 1. oktoobrist muutusid negatiivseks AS Krediidiinfo krediidihinnangud kokku 11645 ettevõtte kohta, kuna neil puuduvad viimased majandusaasta aruanded. Ehitussektori ettevõtteid on nende seas 1045.

Krediidihinnangu muutumist sektorite kaupa saab vaadata Krediidiinfo blogist.

Muudatus puudutab seni positiivse krediidihinnanguga firmasid, kes ei ole esitanud 2015. aasta majandusaruannet. Krediidiinfo AS asedirektor Alar Jägeri sõnul näitab andmete avalikustamisega viivitamine, et ettevõte on suure tõenäosusega oma tegevust lõpetamas ja nõrkasid majandustulemusi soovitakse teadlikult varjata. „Krediidiinfo on kõikidele ettevõtetele aruande esitamist meelde tuletanud ja hoiatanud krediidihinnangu muutusest.“

Negatiivse krediidihinnangu korral on ettevõtte krediidirisk väga kõrge ja Krediidiinfo sellisele ettevõttele krediidiga müüa ei soovita. Samuti võib negatiivne krediidihinnang mõjutada tarnijaid kehtestama karmimaid krediiditingimusi, kitsendada pangast laenusaamise võimalusi või jätta ettevõtte ilma mõnest uuest kliendist.

Enim muutusid krediidihinnangud kutse, teadus- ja tehnikaalases tegevuses (2115 ettevõttel), hulgi- ja jaekaubandussektoris (2055 ettevõttel) ning kinnisvaraalases tegevuses (1095 ettevõttel). Neile järgnesid neljandana just ehitusettevõtted 1045 ettevõttega.

Krediidihinnangu ümberarvutamine ei puuduta uusi ettevõtteid ega neid, kelle majandusaasta lõpust ei ole möödunud veel kuus kuud. Krediidihinnang arvutatakse ettevõtte majandus-, finants- ja maksekommete info põhjal ning seda kasutavad krediidiotsusteks pangandus-, telekommunikatsiooni, kütuse, kaubandus- ja paljude teiste sektorite krediteerijad.

Krediidiinfo AS on rahvusvaheline krediidiinformatsiooni koguja, töötleja ja vahendaja, kelle põhitegevuseks on Eesti ettevõtete finantsriskide maandamine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785