28. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veel paar päeva jäänud: esita oma kandidaat Aasta Puitehitiseks

Aasta puitehitis 2015 traditsiooni tõlgendamise eriauhind — kortermajad Veski 53a ja 55a Tartus.
Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu konkursile “Aasta Puitehitis 2016” on oodatud ehitised, kus puit on domineerivaks ehitusmaterjaliks ning mis on valminud käesoleva aasta septembrikuu lõpuks. Võistlusele saab töid esitada kuni 30. septembrini.

Võistlusele saab töid esitada kuni 30. septembrini täites ankeedi www.puuinfo.ee lehel

Võistluse tulemused kuulutatakse välja novembris toimuval arhitektuurikonverentsil “Puit – homse elukeskkonna võti”.

 

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuhi Henrik Välja sõnul on “Aasta Puitehitis 2016” konkursile oodatud osalema kõik eraisikud ning ettevõtted, kes on loonud ehitise, mille puhul on puitu kasutatud ehitise konstruktsioonis või välis- ja siseviimistluses. “Oluline siinkohal on, et ehitised oleksid valminud hiljemalt käesoleva aasta septembri lõpuks ning neid ei ole varem Aasta Puitehitise võistlusele esitatud,” selgitas Välja ning lisas, et konkursil osalemiseks ei pea tegemist olema uusehitisega, vaid võib esitada ka varasematel aastatel valminud ehitisi, kuna on huvitav kuulda hoone kasutajate kogemusi ja hinnanguid lahendustele pärast juba nende mõningast kasutust.

Aasta Puitehitise konkursil jagatakse välja neli preemiat erinevates kategooriates: peaauhind, Arcwoodi parima liimpuidukasutuse eriauhind, Raitwoodi fassaadilahenduse eriauhind ning UPM-Kymmene Otepää parima vineerikasutuse eriauhind. Välja rõhutab, et peaauhinnale kandideeriv ehitis peab olema ehitatud Eestisse, kuna võistlusega soovitakse esile tõsta eelkõige Eestis loodud lahendusi, kuid eriauhindadele kandideerivad ehitised võivad olla ka ehitised, mis on ehitatud küll Eesti arhitektide poolt, kuid väljaspoole Eestit. “Varasematel aastatel on võistlusele jõudnud Eesti arhitektide poolt loodud huvitavaid lahendusi mitmelt poolt maailmast. Neist põnevaim on olnud vineerist koorikonstruktsioon Singapuris, mis võitis parima vineerikasutuse preemia 2013. aastal,” kirjeldas Välja.

Konkursile esitatud tööde seast valib parimad välja žürii koosseisus Katrin Koov (Eesti Arhitektide Liidu president), Andres Alver (Aasta Puitehitis 2015 peaauhinna võitja ning Alver Arhitektid OÜ arhitekt-ekspert), Karin Paulus (Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu liige), Heiki Meos (ehitusinsener ning Estkonsult OÜ juhataja), Taivo Täht (Rand & Tuulberg juhatuse esimees) ning Henrik Välja (EMPL tegevjuht).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785