Autor: Mari Mets • 27. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitmajatootja kuulsusetu lõpp tühja konto ja pankrotiga

Nordic Timber House OÜ üks omanik Margus Kukk nimetab end Äripäeva vahendusel teise omaniku ohvriks.
Foto: Andres Haabu
Mullu Soomes allhankija nurka surunud Eesti puitmajatootja Nordic Timber Houses on nüüd ise pankrotis, kusjuures enne tehti firma konto tühjaks, vahendab Äripäev.

Eesti Puitmajaliidu juht Lauri Kivil ütleb, et puitmajade tootmise sektor on atraktiivne investoritele ja tundub seda ka paljudele alustavatele ettevõtjatele, kuid usaldusväärseks partneriks saamine ei käi kellelgi üleöö. Usalduse on teeninud praegused tublid tegutsejad välja aastakümnetega, nende usalduskrediidi peal nullist kohe hea müügini purjetada ilma taustata ettevõtetel ei õnnestu.

Sellepärast arvab ta, et pankrotilugusid võib lähiajal veel oodata, sest puitmaja pole tegelikult eriti lihtne toode, millega äri ajada. Oma edu tuleb üles ehitada aastatega, keskendudes kvaliteedile.

Justkui Kivili sõnade kinnituseks esitas eile kohtule oma pankrotiavalduse Modulare brändi all tegutsev Modulelement. Nordic Timber Houses OÜ võlausaldajad aga peavad juba koosolekuid.

Eelmisel kevadel jättis Rakvere puitmajatootja Nordic Timber Houses (NTH) Soomes maksmata neile alltööd teinud teisele Eesti firmale First Building. Nimelt oli tuntud hotellikett Holiday Club tellinud Imatras järveäärsete majade ehitamise Eesti firmalt Pärisilla OÜ, kes peatöövõtjana jättis maksmata NTH-le.

Seega ei maksnud NTH omakorda First Buildingule ja viimasel tekkisid makseraskused, ettevõtte konto blokeeriti. Liiatigi süüdistas NTH First Buildingut ebakvaliteetses töös.

Nüüd on aga rollid vahetunud ja Nordic Timber Houses ise pankrotis. Firma kinnitusel jäid väliskliendid neile arvete tasumisega lootusetult jänni.

Täismahus lugu on loetav Äripäeva vahendusel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785