Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodumaja ja TMB Element jõudsid Tartu parimate ettevõtete sekka

2015. aasta lõpus valmis aktsiaseltsil Kodumaja 14-korruseline ja 51 meetri kõrgune maailma kõrgeim puitmaja.
Foto: Maris Tomba
Kodumaja AS lõi mullu Tartus enim töökohti, OÜ TMB Element oli suurim ekspordi kasvataja ja AS Tartu Veevärk oli suurim investeerija, vahendas Tartu linnavalitsus.

"Tartu parimate ettevõtete aastatulemuste üle võib vaid rõõmustada. Eriti hea meel on tõdeda, et Tartu ettevõtluse üks lipulaevu - Kodumaja AS on jätkuvalt orienteeritud uuendustele ja oma valdkonna tipptegijana kasvab ning loob juurde töökohti," ütles linnavalitsuse ettevõtluse osakonna juhataja Malle Blumenau. 

Kodumaja AS lõi 2015. aastal juurde 59 uut töökohta. Ettevõtte põhitegevus on (puit)karkassehitiste projekteerimine ja ehitamine tehases toodetud elementidest. 2015. aasta lõpus valmis aktsiaseltsil Kodumaja 14-korruseline ja 51 meetri kõrgune maailma kõrgeim puitmaja.

Suurim ekspordi kasvataja OÜ TMB Element tegeleb monteeritavate raudbetoontoodete tootmise ja müügiga. OÜ tegutseb peamiselt Eesti, Skandinaavia ja Soome turul. Ettevõtte müügitulu oli 24.6 miljonit eurot ning eksport 16.5 miljonit eurot.

Suurim investeerija AS Tartu Veevärk investeeris 2015. aastal kokku 7.7 miljonit eurot. 

Parimate ettevõtjate väljaselgitamisel kasutati alusandmetena kõigi Tartu linnas registreeritud ettevõtjate poolt äriregistrile enne 1. juulit 2016 esitatud 2015. a majandusaasta aruande näitajaid. 

Tartu linn valib parimaid ettevõtjaid alates 1998. aastast

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785