Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poorbetoonplokkide tootjal täitus 15 tegevusaastat

Aeroci tehas Kunda lähedal.
Foto: Raul Mee
Tänavu augustis täitub 15 aastat esimeste Aeroc plokkide tootmisest 2001. aastal valminud kaasaegses tehases Lääne-Virumaal Kunda lähedal, teatas ettevõte.

Tänase ettevõtte eellasteks on Tallinnas Männikul asunud Silikaatbetooni Instituut, juhtiv teadusasutus poorbetooni valdkonnas omaaegses Nõukogude Liidus ning Kivilõvi Inseneribüroo AS, mis 1995. aastal alustas Eestis Siporex poorbetoontoodete ja Jämerä kivimajade maaletoomist Soomest.

Tehase ehitamise mullatöödega alustati 2000. aasta juulis, napilt rohkem kui aasta hiljem valmisid esimesed Aeroc plokid. Veel samal aastal alustati Aeroci toodete eksporti Lätti, kus 2002 asutati ka oma tütarettevõte . 2003.-2005. aastal sisenes ettevõte ka Leedu, Rootsi, Soome ja Venemaa turule Sankt-Peterburgi ja Kaliningradi piirkondades. 2005. aastal omandas Aeroc teise poorbetoontoodete tehase Riia lähistel Saulkalnes.

2005.-2010. aastal tegutseti koos LSR Grupiga aktiivselt Venemaal Peterburis, kus käivitati üks uus poorbetoontoodete tehas ja Ukrainas, kus osteti ja moderniseeriti üks töötav tehas ning paralleelselt ehitati teine kaasaegne tehas. Pärast LSR Grupist eraldumist on ettevõte keskendunud peamiselt Baltikumi ja Skandinaavia ning teistele lähipiirkonna turgudele. 

Koos 2012. aastal omandatud Jämerä kivimajade kaubamärgi ja äritegevusega Soomes lisandus seni peamiselt tootjana tegutsenud ettevõttesse üle neljakümneaastane kogemus poorbetoonist elamute projekteerimisel ja ehitamisel.

Tänaseks on emaettevõte Aeroc International AS kujunenud Põhja-Euroopa suurimaks poorbetoontoodete valmistajaks, kes on koduturul Läänemere piirkonnas saavutanud liidripositsiooni. Ettevõte ekspordib ligi poole oma toodangust. 

Aeroc tooteid kasutatakse kõikjal ehituses eramutest kuni tööstushooneteni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785