Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 29. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnahalli lähteülesande koostavad Allianss Arhitektid

Foto: Meeli Küttim
Täna allkirjastas Tallinna linnavalitsus Allians Arhitektid OÜ-ga lepingu, mille alusel asutakse välja töötama linnahalli rekonstrueerimise rakendus- ja lähteülesannet.

Lähteülesanne peaks lepingu järgi valmis saama novembris. Töö valmimisel selgub ka, kus linnahalli uuele elule äratamisega täna ollakse ning mida peaks projekteerimisel ja ehitamisel arvestama. Eesmärgiks on linnahalli renoveerimisel seada realistlikud plaanid ja ülesanded, ütles Raepressile abilinnapea linnapea ülesannetes Taavi Aas.

Lähteülesande koostamisel tehakse muuhulgas kasulike pindade analüüs, kaardistatakse võimalike kasutajate nõuded ning tehakse ka nimekiri potentsiaalsetest kasutajatest ja rentnikest. Tehakse ka linnahalli silueti võimalike muudatuste analüüs ning koostatakse projekteerimise- ja ehitusmaksumuse analüüs. Samuti koostatakse kolm alternatiivset sobivaima kasutuse funktsionaalset skeemi, esialgne äriplaan, hüdrotehniline raport, tehakse ettepanekud akustika, lava- ja saalitehnoloogia, energiatõhususe jms teemadel.

Taavi Aasa sõnul on just see esimene etapp väga oluline, et selgitada, kuhu linnahalli renoveerimisega jõuda tahetakse, mis vajab muutmist ja kui suureks võib kujuneda kogu kompleksi rekonstrueerimise maksumus. Aasa sõnul selgub lähteülesande koostamisel näiteks seegi, mis saab jäähallist.

Kui kõik sujub plaanipärasel, saaks linnahalli projekteerimise hanke välja kuulutada juba novembris, ütles Taavi Aas.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785