Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 4. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikaülikool kaotab ehitusteaduskonna

Tallinnna Tehnikaülikooli peamaja
Järgmise aasta algusest kaotab Tallinna Tehnikaülikool struktuurimuudatusega seoses ka senise ehitusteaduskonna. Lõpetanute arv oli sel aastal tehnika ja tootmise kõrval suurim just ehituse valdkonnas.

Muudatusega viiakse lõpuni ülikooli struktuurireform, mille eesmärgiks on muuta Tehnikaülikool senisest paindlikumaks ja dünaamilisemaks, märgib ülikool. Lihtsamale ja läbipaistvamale juhtimisstruktuurile üleminekuga on ülikoolil ambitsioonikas eesmärk tõusta Põhjamaade parimate tehnoloogiaülikoolide hulka.

Uusi teaduskondi asuvad moodustama asutajadekaanid, kelleks on inseneriteadustes Arvo Oorn, infotehnoloogias Gert Jervan, loodusteadustes Tõnis Kanger ning majandusteadustes Enn Listra. Ühtlasi nimetas kuratoorium tehnikaülikooli võrdlusülikoolideks Aalto Ülikooli Soomest, Chalmersi Ülikooli Rootsist ja Taani Tehnikaülikooli.

„Tallinna Tehnikaülikooli missioon on olla teaduse, tehnoloogia ja innovatsiooni edendaja ning juhtiv inseneri- ja majandushariduse andja Eestis ning struktuurireformi lõpuleviimine on tähtis samm ülikooli veebruaris vastuvõetud uues arengukavas püstitatud eesmärkide saavutamiseks,“ ütles kuratooriumi esimees Gunnar Okk.

Sellel aastal lõpetas Tallinna Tehnikaülikooli 2311 tudengit, mis on ülikooli kõigi aegade parim tulemus. Lõpetanute arv oli suurim tehnika-, tootmise- ning ka ehituse valdkonnas. Lõpudiplomi saajate hulgas oli ka ligi 300 välistudengit, mis on samuti ülikooli senine rekord.

Tänavune vastuvõtt Tallinna Tehnikaülikooli lõpeb homme, 5. juulil.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785