30. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata pilte! Rocca Al Mares hakkab seilama Laev

Arhitekt Raivo Kotov, Meremuuseumi direktor Urmas Dresen ja arendaja Kalev Raidjõe.
Foto: Mardo Männimägi
Rocca al Mare väravasse kerkiv elu- ja ärihoonele Laev panid nurgakivi Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen, arhitekt Raivo Kotov, linnaosavanem Marek Jürgenson ning arendaja ja ehitaja esindajad. Hoone nurgakivi jääb tähistama ka merekultuuriaastat, mille auks paigutatakse tulevikus hoone fuajee põrandasse vastav tahvel.

Üritusel arutlesid arhitekt Andrus Kõresaar, Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen ja Tallinna linna peaarhitekt Endrik Mänd merest, merekultuuriaastast ning Tallinna mereäärsete piirkondade arengust. Eraldi käsitleti Rocca al Mare kui ühe Tallinna kiiremini areneva piirkonna visiooni lähima viie aasta perspektiivis. 

Laeva arendaja Kalev Raidjõe sõnul on tähelepanuväärne, et merest inspireeritud arhitektuuriga hoone saab oma nurgakivi just märgilisel merekultuuriaastal ning ajal, mil Rocca al Mare on kiires ja pidevas arengus. “Kuigi merekultuuriaastal toimub palju mitmekülgseid ettevõtmisi, siis on tegelikult tore, et Laev on midagi, mis jääb sümboolselt seda aastat meenutama veel pikkadeks aastakümneteks,” tõdes ka Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen.

Silinder nurgakivisse asetamiseks toode drooninga. Nurgakivi panekul osalesid Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgenson, hoone arhitekt Raivo Kotov (KOKO arhitektid) Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen, arendaja Triestate juhid Kalev Raidjõe ja Kuldar Gil ning Embach Ehituse esindajad. 

Merest inspireeritud arhitektuuriga elu- ja ärihoones on maksimaalselt kasutatud kaasaegseid energiatõhususe ja targa maja lahendusi. Kalev Raidjõe sõnul panustab Triestate arendajana mitte ainult unikaalsesse arhitektuuri, vaid eksklusiivsetesse lahendustesse ka hoones sees. Näitena toob ta tavapärasest kõrgemad laed, suured puhtad klaaspinnad, avatava välisseinaga siseterrassid, katusele sõitvad liftid jpm, mida elu-ja ärihoonetes on seni harva kasutatud. 

Elu- ja ärihoones saab olema 29 korterit ning 17 äripinda. Maja valmimisajaks on planeeritud 2017. aasta jaanuar. 

Triestate OÜ partnerid Kalev Raidjõe ja Kuldar Gil on kinnisvaraalaste projektide juhtimise, arendamise ja haldusega tegelenud 1998. aastast. Nad on erinevates projektmeeskondades osalenud Kawe Plaza, Pirita Rannahoone, Metro Plaza, Metalli Maja, Maestro Maja jpt arendustegevuses ja projektijuhtimises.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785