Ehitusspetsialistide pädevustunnistuste nõue lükkub edasi

Valitsus otsustas pikendada projekteerimise, ehitusprojekti ekspertiisi, ehitusuuringute, ehitise auditi ja omanikujärelevalve tegevusalal kutsetele ülemineku tähtaega 1. jaanuarini 2018, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse rakendamise seaduse muudatused algatas Riigikogu majanduskomisjon. 

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tegi valitsusele ettepaneku eelnõu toetada. Kultuuriministeerium toetab eelnõus esitatud ettepanekuid, kuid soovib mitte lükata edasi ehitusprojekti koostaja pädevuse tõendamise nõuet arhitektidele, kellele hakkab nõue kehtima alates 1. juulist 2016.

Vastavalt ehitusseadusele võib tulevikus ettevõtja tegutseda ehitusalal üksnes siis kui ta heaks töötava ehitusspetsialisti kvalifikatsiooni tõendab haridusele ja töökogemusele vastav pädevustunnistus.

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

EVOPIPES otsib MÜÜGIINSENERI

SIA EVOPIPES

01. mai 2018

Endover otsib ehituse projektijuhti

Endover KVB OÜ

30. aprill 2018

Endover otsib eriosade ehitustööde projektijuhti

Endover KVB OÜ

30. aprill 2018

Ehituse erilehed