Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 24. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dubai kavatseb printida veerandi uusehitistest

3D prinditud hoone.
Foto: Arabianbusiness.com
Ambitsioonikate kinnisvara- ja ehitusprojektide poolest kuulsad Araabia Ühendemiraadid avalikustasid 3D printimise arengukava, mille järgi on üheks oluliseks eesmärgiks 3D printimise tehnoloogia abil ehitada aastaks 2030. tervelt 25 % kõigist uutest hoonetest Dubais.

27. mail 2016 toimub 3D-printimise konverents „3D-printimine kui ärikasvataja Eesti majanduses - pigem tänapäev kui tulevik“.

Konverents koondab olemasolevad teadmised ja kogemused nii Eestist kui maailmast ning jagab neid kuulajatega. Räägime uutest tehnoloogiatest ja nende võimalustest ning anname mõtteid, kuidas edendada innovatsiooni ja tõsta oma ettevõtte konkurentsivõimet.Toome läbi erinevate Eesti ettevõtjate kogemuslugude välja eeliseid, mida 3D-printimine suudab pakkuda. 

See on hea võimalus kohtuda ja vahetada kogemusi ning mõtteid oma ala praktikutega.

Teiste hulgas tuleb esitlusele ka ettekanne „Millal algab majaprintimise ajastu?“, Marek Strandberg, Kodasema leiutaja ja tehnoloogiainsener.

 

Programm ja lisainfo SIIN      

Juba ligi 50 osalejat, nimekiri SIIN

Dubai valitseja Sheikh Mohammed Bin Rashid al Maktoum soovib, et Dubaist saaks 2030. aastaks rahvusvaheline 3D printimise sihtmärk, kirjutas arabianbusiness.com.

Projekti edendamist alustab emiraat rahvusvahelise 3D printimise keskuse rajamisest. Keskusse tahetakse luua disaini- ja tehnoloogiaettevõtete ühendamiseks vajalik infrastruktuur ja tuua ühe katuse alla uurimisasutusedning laboratooriumid 3D printimisel kasutatavate materjalide katsetamiseks.

Dubai Tulevikufondi juht Saif Al Aleerli ütles väljaandele, et 3D printimise keskuse rajamine puudutab eriti ehitussektorit, kuna ettevõtmise üheks eesmärgiks on 3D printida 25 % kõigist Dubai hoonetest aastaks 2030.

„Maailm kogeb järjest kasvavat nõudlust 3D printimise tehnoloogia järele. See mängib olulist rolli paljude sektorite arengus ja mõjutab kindlasti kinnisvaraturgu olulisel määral,” usub ta.

Juba on alustatud tööd maailma esimese 3D prinditud büroohoone kallal. Dubais ennustatakse 3D prinditud hoonete turu mahtu tõusvat 3 miljardile AED-le 2025. aastaks. Erinevate uuringute hinnagul võimaldab 3D printimine vähendada ehitruskulusid 50- 70 % ja tööjõukulusid 50-80 %.

3D printimise keskusest loodetakse kasu tõusvat ka meditsiini- ja tarbekaupade sektorile.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785