Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõudlus metalluste järele sundis uut tootmisliini soetama

Foto: T-Tammer
Metalluste tootja T-Tammer avas ligi neli miljonit maksnud uue tootmisliini, mis tõstab nad Põhjamaades valdkonna suurimate hulka. Viimase viie aasta jooksul käibe kolmekordistanud ettevõtte eesmärgiks on kasvatada aasta lõpuks käive 15,5 miljoni euroni.

Terasprofiilist ning silemetallist tuletõkkeuksi tootva ettevõtte laienemise põhjuseks on jätkuv nõudluse suurenemine, teatas ettevõte.

 

„Oleme täna olukorras, kus üle Euroopa otsitakse meid üles ning soovitakse koostööd teha. Loomulikult soovime seda võimalust kasutada,“ selgitab T-Tammeri tegevdirektor Anti Tammo. Tema sõnul suurendab uus liin tootmise efektiivsust, mahte ning kvaliteeti ning võimaldab astuda järgmise sammu tootearenduses, et pakkuda senisest keerukamaid tooteid konkurentsivõimelise hinnaga.

 

Ettevõte suunab ekspordiks 79% toodangust. Peamised sihtturud on Rootsi, Soome, Taani, Norra, Leedu ja Läti. Viimase viie aastaga on T-Tammeri töötajate arv 50-lt kasvanud 130-le ning käive 4,7 miljonilt aastas 14,1 miljonile. 

 

„Ligi 10% töötajatest tegeleb toote-, protsessi- ja IT-arenduste analüüsi ja teostusega, võttes arvesse kliendi soove ja tuletõkketoodetele kehtivate rahvusvaheliste normide ja nõudmiste täitmist,“ ütles Tammo.

 

T-Tammer investeeris uude automaatliini kokku ca 3,9 miljonit eurot, kaasates ka EAS suurinvestori meetme toetust ca 1 miljon euro ulatuseks. Täiendava tootmishoone käivitamiseks vajaliku tööjõu värbas T-Tammer valdavalt ette ning uus liin mehitatakse juba koolitatud inimestega ettevõtte sees tööjõudu ümber paigutades. Kokku on ettevõttel tootmispinda nüüd 8000 ruutmeetrit.

 

T-Tammer OÜ on 1995. aastal asutatud Eesti pereettevõte, mis toodab terasprofiilist ning silemetallist uksi. T-Tammer OÜ on suurim metalluksetootja Baltikumis ning kuulub Põhjamaades oma ala viie edukama hulka. Ettevõtte koostööpartneriteks on ehitusfirmad, kinnisvarahooldusettevõtted ja edasimüüjad Baltikumis ning Põhjamaades. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785