Autor: Eva Kiisler • 17. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakri ärikvartal sai sümboolse nurgakivi

Foto: Ars Projekt
Kahe aasta pärast kui Maakri ärikvartal valmib, täieneb Tallinna siluett Swissoteli kaksiktornide naabrusse kerkiva 30-korruselise kõrghoonega.

 

Ärikompleksi ehitatakse kokku seitse hoonet: lisaks 30-korruselisele kõrghoonele 10-korruseline ja 4-korruseline hoone ning rekonstrueeritakse neli 20. sajandi algusest pärinevat 3-4-korruselist arhitektuurimälestist. Kvartalisse luuakse ligi 170 parkimiskohta ning otseühendus Tornimäe maa-aluse parkimismajaga, teatas AS Merko Ehitus Eesti. 

Maakri Kvartalis on kokku ligi 36 000 m² brutopinda, sealhulgas ligi 21 500 m² üüritavat äripinda. Kompleksi luuakse ligi 170 parkimiskohta ning otseühendus Tornimäe maa-aluse parkimismajaga.

Kvartali juhtiv arhitekt on Rasmus Tamme ARS Projektist. Detailplaneering antud hoone ehituseks algatati juba 2008. aastal.

Tallinna südames Rävala pst ja Maakri tänava nurgal paikneval 0,52 ha suurusel Maakri 19/21 kinnistul alustas 2014. aasta algul ehitamist AS Oma Ehitaja.

Novembris 2015. sõlmis toppma jäänude ehitustööde jätkamiseks projeketeerimis-ehituslepingu AS Merko Ehitus Eesti. Merko jätkab ehitust kuni lõpliku valmiduseni 2018. aasta kevadel. „Tegemist on keerulistes südalinna tingimustes kaasaegsete hoonete ehitamisega, kuid Merko 25-aastane kogemus samasse piirkonda kõrghoonete rajamisel annab meile kindluse, et saame ehitustöödega kvaliteetselt ja tähtaegselt hakkama,“ ütles AS Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben.

Maakri Kvartal OÜ-le kuuluva Maakri Kvartali arendust finantseerib Pohjola Pank. Kvartali ankurüürnikud on Pohjola Pank, Seesam Insurance AS ja EfTEN Capital AS.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785