Seadusemuudatus lubab maksuvõlglased riigihangetele

Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Indrek Peterson.
Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Indrek Peterson.

Riigikogus arutlusel olev riigihangete seadusemuudatus võib tuua võlgu olevad firmad taas pakkumiste laua taha. Ettevõtjaid muudatust lõpuni heaks ei kiida.

Kui praegu ei tohi hanke väljakuulutamise ja lepingu sõlmimise päeval maksuvõlglane olla, siis muudatusega koos peaks riigihangete seadusesse tulema punkt, mille järgi saavad ettevõtjad heastada oma varasemad probleemid ning hanke võidu korral ka võlad lunastada, kirjutab Äripäev. 

Eesti peab muutma riigihangete seadust vastavalt Euroopa Liidu reeglitele.

Eesti Ehitusettevõtete Liidu tegevdirektori Indrek Petersoni sõnul oleksid ettevõtjad soovinud seadusesse ooteaega, mille jooksul saaks pakkuja ennast tõestada, et tellijal oleks võimalik veenduda, kas pakkuja on käitumismustrit muutnud.

Samuti oleksid ettevõtjad soovinud nn heastamise meetmete hindamist. Hindamisel peaks rahandusministeeriumi määratud kolmas osapool kontrollima, kas võlgu olev ettevõte on suuteline võlgadest vabanema, toestab kolmas osapool, mitte hankija, vaid pigem keegi, kelle on rahandusministeerium määranud. „Praegu on see hankijate kohustus ja neil on seda keeruline hinnata, kas heastamise meetmed on piisavad ja võimalikud - liiga palju on subjektiivsust,“ selgitas Peterson.

Loe kavandatavast seadusemuudatusest pikemalt Äripäevast. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed