Vaata, kuidas pahatahtlikud metalliettevõtted käibemaksuga skeemitavad

raha
raha

Metalli ja terase pooltoodetega tegelevad ettevõtted pöördusid Rahandusministeeriumi poole, et lahendada probleem seoses maksupettustega. Rahandusminister Sven Sester algatas seadusemuudatuse, millega kujundatakse ümber metallide ning metallid pooltoodete pöördmaksustamine.

Seni on maksudest kõrvale hiilivad firmad kasutanud ära seaduandluse auku. Näiteks tunamullu kasutas Eestis tegutsev metallifirma puhverettevõtteid, et jätta Läti tehasest soetatavalt kaubalt käibemaks tasumata. See võimaldas metallifirmal müüa tooteid konkurentidest odavama hinnaga Eestis tegutsevatele ehitusettevõtetele.

Ettevõtted on muutnud tehinguahelad kirjuks. Avaldame Rahandusministeeriumi ning Maksu- ja Tolliameti poole avaldatud skeemi, kuidas seaduseauku pahatahtlikult ära kasutati.

Osale arutelus

  • Ehitusuudised.ee

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

oktoober 2017

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

HILTI is looking for a SALES REPRESENTATIVE

Manpower OÜ

03. november 2017

Ehituse erilehed