6. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rand&Tuulberg ehitab Tallinnasse meditsiinikeskuse

Rand&Tuulbergi ehitusplats
Foto: Andras Kralla
Tallinnasse rajatav meditsiini- ja heaolukeskus saab olema madala energiakasutusega ning selle ehitamisel ja kasutamisel arvestatakse säästvate tehnoloogiatega. Hoone välisfassaadi betooniosa puhul kasutatakse innovatiivse lahendusena titaanoksiidi sisaldavat betoonkoorikut.

Eesti ja Rootsi erakapital investeerib tervishoidu 12,5 miljonit eurot ning rajab Veerenni tänavasse Tallinnas uudse meditsiini- ja heaolukeskuse.

Hoone ehitaja on ehitusfirma Rand & Tuulberg, kes on teinud ka Tartu Ülikooli Kliinikumi I ja II etapi ehitustööd ning arhitektVeiko Tein projekteerimisbüroost Sirkel & Mall.

Rajatava keskuse üks arendajatest ja investoritest Karl Axel Fredrik Gyllenhammar ütles, et neil on tervishoiusektoriga seoses hulk huvitavaid mõtteid ning Veerenni meditsiini- ja heaolukeskus ei jää kindlasti ainukeseks taoliseks investeeringuks.

5. aprillil nurgakivi saanud 7-korruselises meditsiini- ja heaolukeskuses on terviseteenuste ja Põhjamaade kaasaegseima meditsiinilabori päralt üle 11 600 ruutmeetri. Keskus valmib 2017. aasta alguses.

Meditsiini- ja heaolukeskuse arendajad on 50% ulatuses Global Estates Partners OÜ (Karl Axel Fredrik Gyllenhammar, Oskar Tomas Svensson ja Tarmo Laanetu) ning Rootsi kinnisvaraettevõte Galjaden Fastigheter AB (Peter Gyllenhammar ja Martin Hansson) samuti 50%. Ehitust finantseerivad nimetatud erainvestorid ning SEB Pank.

Ankurrentnikeks on Eesti suurim meditsiinilabor Synlab Eesti OÜ ning Confido Erameditsiinikeskus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785