18. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Värskelt valminud Mustamäe keskus osteti ära

Foto: Andras Kralla
Kinnisvarafondivalitseja East Capital hallatav kinnisvarafond East Capital Baltic Property Fund II viis lõpule Tallinnas asuva Mustamäe Keskuse ostutehingu, makstes eelmise nädalal avatud keskuse eest 27,5 miljonit eurot.

East Capital Real Estate tegevjuht Madis Raidma sõnul sobib Mustamäe Keskus väga hästi fondi investeerimispoliitika ning -portfelliga.

“Mustamäe Keskuse projekt on meie arvates äriliselt tugev just oma kaasaegse, vaba aja veetmist rõhutava kontseptsiooni poolest,” selgitas Raidma ostutehingu tagamaid ning avaldas veendumust, et tänase rentnike koosseisuga suudetakse keskusest kujundada linnaosa uus süda ja mustamäelaste eelistatuim kohtumispaik. “Just tavapärasest kaubanduskeskusest sisukam ja mitmekülgsem ülesehitus on Mustamäe Keskuse selge konkurentsieelis,” kinnitas Raidma.

Keskuse arendusprojekti edukalt lõpetanud ja müügitehinguni viinud Hannes Raagi sõnul on Mustamäe Keskus olnud ideest teostuseni põliste mustamäelaste arendada.

“Maja on valmis ja edukalt käivitunud ning edasine on kõigi mustamäelaste ja teiste keskuse külastajate, aga ka uue omaniku kätes,” nentis Raag keskusele helget tulevikku soovides.

Mustamäe Keskuse müüjateks olid Eesti kapitalil põhinevad ettevõtted: ISA Investeeringud, Torres Holding ja Tallinna Tehnopark.

Eelmisel reedel avatud Mustamäe Keskust külastas avanädalavahetuse jooksul üle 50 000 inimese. Mustamäe Keskuse üldpind on kokku üle 21 000 ruutmeetri, millest üüripinnad moodustavad ca 13 500 ruutmeetrit. Keskuse olulisemateks rentnikeks on Baltimaade moodsaima sisseseadega Apollo Kino, uue kontseptsiooniga Rimi toidupood, piirkonna kaasaegseim spordiklubi MyFitness ning üle 2000 ruutmeetril asuvad söögikohad, millest suurim on kolmas Tallinna avatud Lido restoran.

East Capitali nõustasid antud tehingus advokaadibüroo Sorainen, keskuse müüjaid Redgate ja advokaadibüroo COBALT.

East Capital Baltic Property Fund II on fondivalitseja East Capital poolt 2012. aastal asutatud ja institutsioonilistele investoritele suunatud kinnisvarafond, mis investeerib kõrgekvaliteedilisse ärikinnisvarasse Balti riikides. Mustamäe Keskuse ost oli antud fondi viimane investeering. Täna on fondil ärikinnisvara investeeringuid kõikides Balti riikide pealinnades ning raha on paigutatud kaubandus-, kontori- ja logistikapindadesse.

East Capitali poolt hallatavate erinevate fondide vara hulka kuulub Balti riikides 275 000 ruutmeetrit ärikinnisvara, millel tegutseb rohkem kui 570 üürnikku ja hallatava vara väärtus on kokku ligi 340 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785