1. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikaülikool avab pädevuste tõstmiseks mitmete erialade avatud õppe

Tallinna Tehnikaülikool
Foto: Raul Mee
Eelmise aasta juulist kehtib uus ehitusseadustik. Selles on muudetud nõudeid inseneridele kes soovivad tegutseda ehitusvaldkonnas pädeva isikuna. Tehnikaülikool püüab anda oma panuse, et uute nõudmistega saaksid vastavad spetsialistid end täiendada.

Sel reedel 5. veebruaril analüüsib praktilisest tegevusest lähtuvalt uut ehitusseadustikku Hedman Partners vandeadvokaat Liisa Linna lemmiklektori loengu "Elagu ehitusvabadus".

Lisainfo ja registreerimine lemmiklektori loengu kodulehel.

Esimeses ringis saab Tehnikaülikooli avatud õppes end täiendada kütte ja ventilatsiooni ning veetehnika erialadel.

Ülikooli teatel on kutsestandardi sidumine tegevusõigustega oluliselt suurendanud ehitusvaldkonnas kutsete taotlemist, lisaks on see toonud välja suure vajaduse ümberõppe ja -lisaspetsialiseerumise järele.TTÜ avatud õppes saavad end täiendada ja viia oma kvalifikatsioon nõuetele vastavaks kütte ja ventilatsiooni ning veetehnika erialadel. See võimaldab kutset taotleda ka neil ehitusvaldkonna inimestel, kellel on kõrgharidus kõrvalerialal. TTÜ avatud õpe on neile pakutav võimalus kinnistada oma praktiline kogemus teoreetilise enesetäiendamisega.Kui näiteks üldehitusinseneril on soov ümber õppida vee- ja kanalisatsiooniinseneriks, siis saab võtta just neid aineid, mis on vajalikud kutse taotlemiseks.

Lisainfot avatu õppe kohta saab Tehnikaülikooli ehitusala insenerikutsetestwww.ttu.ee/taiendusoppijale/avatud-ope/

Vastuvõtt TTÜ avatud õppesse kestab kuni 10. veebruarini. Lisaks kutsekvalifikatsiooni tõstmisele on õppima oodatud kõiki, kes soovivad täiendada oma teadmisi, õppida uut eriala või jätkata katkenud õpinguid.

Avatud õppes saab täiendada oma teadmisi erinevates valdkondades – ehitus, energeetika, infotehnoloogia, keemia- ja materjalitehnoloogia, majandus, mehaanika, matemaatika ja loodus- ning sotsiaalteadused. Avatud õpe on paindlik ja annab  võimaluse valida kõikidest TTÜ õppekavadest just endale sobivamaid õppeaineid.

Avatud õppes toimub vastuvõtt ilma konkursita. Õppima asumise tingimuseks on vähemalt keskharidus. Õpe on tasuline, hind moodustub vastavalt sellele, millise teaduskonna aineid valida ja millises mahus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785