Autor: Eva Kiisler • 27. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Michal: Eesti energiasektor nutikamaks

Foto: Eiko Kink
Riigi tähtsaimad energiapoliitilised valikud on energiaühendused, taastuvenergeetika ja energiatõhusus, ütles majandus- ja taristuminister Kristen Michal täna toimuval VI Energia Aastakonverentsil Gaas Põhja!

“Need kolm liitsõna on riigi energiapoliitilised valikud, et tagada tarbijatele varustuskindlus ja soodne energia hind ilma keskkonda liialt koormamata,” ütles Michal.

“Nagu Euroopa Komisjoni asepresident Maros Sefcovic juba mainis, poleks Eesti moodi, kui me ei arendaks oma energiasektorit nutikamaks kasutades oma eeliseid IT-valdkonnas. Kui teised Euroopa Liidu riigid alles mõtlevad, siis eestlased juba teevad. Koos elektrituru avamisega juurutatud elektri tarbimise statistika andmeladu on oma funktsionaalsuselt ainulaadne. Juba mõtlevad ettevõtted, kuidas selle tohutu kogutud andmehulga abil luua meile uusi teenuseid ja võimalusi. 2017. aastaks kõikidele elektritarbijatele paigaldatavad kaugloetavad arvestid loovad reaalse võimaluse arvestada tarnitud elektrit. Seega saab ka energiasektoris luua paremaid ja innovaatilisemaid lahendusi. Eesti on selles osas hea näide.”

Minister tõi näite, et kogutud andmeid kasutades võivad näiteks pesumasinate tootjad hakata müüma masinaid, mis lülitavad end sisse siis, kui elektri hind on kõige soodsam ja avaldas lootust, et Eestis leidub tulevikus pesumasinate tootja, kes oskab neid võimalusi ära kasutada.

VI Energia Aastakonverents Gaas Põhja! Toimus advokaadibüroo GLIMSTEDT ja Ehitusuudiste koostöös.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785