27. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, millised on Eleringi neli suurt arendussuunda

Taavi Veskimägi
Foto: Andres Haabu
AS Elering juhatuse esimees Taavi Veskimägi tõi tänasel VI Energia Aastakonverentsil Gaas Põhja! välja Eesti energiavõrgu neli prioriteeti, millega ettevõte lähitulevikus kavatseb tõsiselt tegeleda.

Üks, võrk, üks turg

 Pole mõtet rääkida ühendustest, eriti riikidevahelistest ühendustest, kui me ei räägi turust.

Baasarusaam Eleringis on see, et ühendusi maksab ja on põhjust ehitada vaid siis, kui neil on peal toimivad turumehhanismid. Ei ole mõtet rääkida Eesti energiaturust, vaid kogu Euroopa Liidu turust.

 

Desünkroniseerimine

Desünkroniseerimine ühendenergiasüsteemist on üks suurimaid väljakutseid, mis Eesti elektrimajanduse ees seisab, eelkõige desünkroniseerimine Venemaast.

 

Eesti energia IT-põhivõrk ehk Estfeed platvorm

IKT-d on energiamajanduses üha rohkem, et elektri põhivõrk oleks hallatav. Estfeed andmevahetusplatvorm on nagu Apple Store, kus igaüks saab oma äppe ise peale ehitada ja kogutud andmeid kasutada. See on hästi unikaalne ja seda know-how'd suudaksime ka eksportida.

 

Siseriiklik energiavõrgu areng põhi- ja jaotusvõrkude koostöös

330 kW elektrivõrk on päris heal tasemel. Suurt tööd teeme lõunasuunaliste ühenduste arendamisel, just desünkroniseerimist ja energiaettevõtlust silmas pidades. 110 kW võrgu osas jõudsime sel aastal koos Elektrileviga sinnamaani, et meil on ühtne Eesti energiavõrgu arengukava, mis seda teemat adresseeribki. Tekkinud on uued tarbimisharjumused ja tarbimiskeskused ning me peame sellega arvestama.

VI Energia Aastakonverents Gaas Põhja! Toimus advokaadibüroo GLIMSTEDT ja Ehitusuudiste koostöös.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785