Kui palju saab muuta korteri planeeringut ehituses?

Korteri ehitus
Korteri ehitus

Ehitusele tasub kaema minna, kui on tehtud muudatusi võrreldes originaalprojektiga, et kontrollida, kas muutused on valminud soovitud kujul.

ASi Pro Kapital Eesti müügijuht Karmo Karelsoni sõnul on uue korteri soetamise puhul loomulik, et tulevast kodu soovitakse oma käe järgi muuta - selles peitub uusehitise eelis vanemate ja n-ö teise ringi korteritega võrrreldes.

"Projektist erinevaid lahendusi küsitakse üldiselt pea pooltel juhtudel," lisas ta. Nende mahtu aga ei ole võimalik määrata - mõni  teeb sisekujundajaga kogu sisu ja planeeringu ümber, mõni piirdub ainult värvitooni valimise või pesade lisamisega. "Valdav osa jääb selle kahe äärmuse vahele," lisas ta.

Karelson soovitas meeles pidada, et alates ehituse algusest võib olla muudatussoovide realiseerimisel ajaliselt piiratud, kuna kord juba valmis tehtud asja on kulukas ümber teha. "Kui ostja soovib muudatusi, siis professionaalne müüja koostab selleks kalkulatsiooni ning see kinnitatakse kirjalikult," rääkis ta.

Eco Advice'i tegevjuht Anton Nikitini sõnul saavad nende kliendid muuta planeeringut ja siseviimistlust vastavalt oma soovile. Kui maja on projekteerimise faasis, on kliendil rohkem võimalus saada oma soovidele vastav korter. "Muuta saab praktiliselt kõike. Piiranguks on ainult hoone väline arhitektuur."

Kui maja juba ehitatakse, saab muuta planeeringut ning siseviimistlust, kuid tekib rohkem piiranguid. "Nimelt ei saa muuta kandvate seinte ning sanitaarsõlmede asukohti, mis dikteerivad tihti ülejäänud korteri planeeringu," lisas Nikitin.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn
    Äripäeva kaasautor

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

Ehituse erilehed