Korteri ehitust näeb vaid kokkuleppel ehitajaga

Arco Vara elamispindade maakler Aivar Kaljulaid
Arco Vara Tallinna elamispindade maakleri Aivar Kaljulaiu sõnul saab...

Ehitusplatsist võib kasvõi iga päev mööda sõita ja väljastpoolt piiret tööde käiku vaadata, kuid ehitusplatsile sisenemine ei ole ilma kokkuleppeta lubatud. Arco Vara Tallinna elamispindade maakler Aivar Kaljulaid selgitas, et kokkulepe tuleb sõlmida ehitajaga. “Üldiselt ei taha ükski ehitaja võõraste inimeste tulekut ehitusplatsile. Kui seda siiski lubatakse, tuleb järgida ohutusnõudeid," rääkis ta.

Paljudele lapsepõlvest tuttav ehitusplatsidel kolamine, ladustatud materjali otsas ronimine, pooleli ehituse akendest liivahunnikusse hüppamine ja muud lõbusad ettevõtmised platsil saavad Kaljulaidi sõnul toimuda vaid ostja enda vastutusel. “Kui ta on nõus riskide võtmisega. Et seal millegagi vastu pead ei saaks ja et töö käiks,” märkis Kaljulaid. "Samas tasub arvestada, et ehitaja tööaeg ei pruugi kokku langeda tavapärase tööajaga. See võib sõltuda müranormidest, naabritest, kokkulepetest tellijaga ja muudest asjaoludest ning olla projektiti üsna erinev.”

Kuna kliendid soovivad siiski ehituse kulgemist jälgida, on ehitusplatsile paigaldatud online-kaamera, mille abil saab ehitust reaalajas vaadata.

Loe pikemalt Äripäeva lehe ehituse rubriigist või Äripäeva uudisteportaalist.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed