29. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E.L.L. Kinnisvara ostis Olümpia hotelli vastas paiknevad kinnistud

Foto: Rivo Sarapik
Toomas Annuse suurosalusega Baltimaade suuremaid kinnisvarafirmasid E.L.L. Kinnisvara ostis avalikul enampakkumisel Tallinna kesklinnas asuva Olümpia hotelli vastas paiknevad kinnistud.Ettevõte plaanib lähiaastatel rajada sinna kaasaegsed ja kvaliteetsed büroohooned integreerituna hästi läbimõeldud avalikku ruumi.

E.L.L. Kinnisvara arenduse fookus on täna Lätis, kus on aktiivselt töös kaks suurt projekti. Ettevõte kavandab Riia ühe populaarseima kaubanduskeskuse Spice kompleksi esinduslikku A-klassi büroohoonet ligikaudu 10 000 m² üüripinnaga. Ettevõttel on kinnistud ka Riia areneva äripiirkonna Skanstese südames, kuhu plaanitakse esimeses etapis kahte A-klassi büroohoonet ligikaudu 23 000 m² üüripinnaga.

„Kesklinna atraktiivse asukohaga kinnistute ost on meie jaoks strateegiline otsus, täiendamaks oma kinnistute portfelli Tallinnas. Kui hetkel on meie arendustegevuse fookus Riias, siis antud projektist peaks kujunema Eesti aktiivseim projekt. Arendusprotsessi kiiret käivitamist toetab ka kehtiv detailplaneering. Tulenevalt projekti suurest mahust plaanime jaotada tööd mitmesse etappi ja alustada ühe büroohoonega,“ ütles E.L.L. Kinnisvara juhatuse liige ja arendusdirektor Indrek Moorats.

„Kesklinna magistraali Liivalaia tänava äärde kerkivad büroohooned sobivad hästi nii mõne suurfirma esinduslikuks peakontoriks kui ka bürooruumideks ambitsioonikatele väiksematele ettevõtetele,“ lisas ta.

Toomas Annuse 2011 aastal koostatud Eesti rumalamate kinnisvaratehingute edetabeli võitis Viktor Levada, kes ostis 600 miljoni krooniga selle sama Olümpia hotelli vastaskrundi.

Kõnealused krundid olid üheks peamiseks põhjuseks, miks Viktor Levada ärid läksid pankrotti. Neid on püütud müüa mitmeid kordi enampakkumisel, kuid seni edutult.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785