28. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas mõjutada Eesti ehitussektorit?

Foto: Pixabay
Ehitussektori inimestega rääkides kõlab tihti lause, et ehitussektor on konservatiivne sektor. Selline mõtteviis aga viib meid tupikusse - seame ju algusest peale omale piirid ette.

Aeg: 03.12.2015

Koht: Swissotel, Tornimäe 3, Tallinn

Täpsem informatsioon:

Eesti Ehituskonverents 2015 koduleht

Lisainfo ja registreerimine: Sulev Senkel | Ehitusuudised.ee arendusjuht | [email protected] | +372 6670 234

2014. aasta detsembri Eesti Ehitukonverentsil 2014 räägiti palju sellest, et ehitusmaastikul on avalike hangete puhul liialt prevaleeriv madalaim hind. Sellest kannustatuna tekkis konverentsi järel idee, et kui korraldada reaalne piloothange, kus lisaks hinnale palutakse pakkujatel lahti seletada, kuidas plaanitakse ehitustöid hanke võidu puhul teostada ning seda ka hinnata. Ehk maakeeli öeldud - ehitaja peab oma usalduse välja teenima ning kui sõna antud, siis meest sõnast, härga sarvest.

Nii käis uuest ideest kannustatuna rohkem kui pool aastat koos meeskond, kes ette pandud mõtet realiseerima ja piloteerima hakkasid, eesotsas Riigi Kinnisvara AS. Tänaseks on esimesed väärtuspõhised ehitushangete hindamised läbi viidud ning juba 2015. aasta Eesti Ehituskonverentsil kinnitas Riigi Kinnisvara AS juhatuse liige Elari Udam, et taolist lähenemist hakatakse ehitushangete puhul üha enam praktiseerima. See kõik annab kinnitust, et ehitussektor ei ole konservatiivne, vaid vajab julgeid eestvedajaid ja otsustajaid. Kritiseerida on lihtne, ent tulemusi annab siiski katsetamine ja õppimine praktikas.

Eesti Ehituskonverentsi eesmärk on iga aasta kannustatud ideest anda oma panus uutele ideedele, mida reaalselt ellu rakendatakse ning sellega kas siis suurem või väiksem, lühi- või pikaajalisem mõju käitumismustrite või mõtteviisi muutustele sektoris antakse. Võib ju julge äri või sektorit muutev idee sündida vaid ühest lausest.

Kuidas 2015 aasta Eesti Ehituskonverents tulevasi aastaid muudab, näeb ja kuuleb juba täpsemalt 3. detsembril Swissotelis, kus kohtuvad sektori otsustajad ja võtmeisikud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785