Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraettevõtted hakkavad käivet kasvatama

Tõnu Toomparki sõnul usuvad kinnisvaraettevõtted helgemasse lähitulevikku
Foto: Raul Mee
Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) läbiviidud uuringu kohaselt plaanivad kinnisvaraettevõtted suurendada töötajate arvu ja kasvatada käivet, teatas liit.

Eesti Kinnisvarafirmade Liit viib regulaarselt kaks korda aastas läbi kinnisvarasentimendi uuringut. Küsitlusele vastajateks on EKFLi liikmed ja teised kinnisvaravaldkonna ettevõtete juhid ja tippspetsialistid.Eesti Kinnisvarafirmade Liit on loodud 1994. a. EKFL on kinnisvara arenduse, vahenduse ja konsultatsioonidega tegelevate äriühingute ühendus. Liitu kuulub üle 50 juhtiva kinnisvarasektori ettevõtte.

„Kinnisvaraettevõtjad on üksjagu optimistlikud. Üle 90 protsendi uuringus osalenud ettevõtjatest prognoosib, et töötajate arv ja käive lähema poole aasta jooksul kasvab või jääb tänasele tasemele,“ tõi esile EKFLi juhatuse liige Tõnu Toompark.

Võrreldes käesoleva aasta kevadel läbiviidud analoogse uuringuga on ettevõtjate arvamused turu edasiste suundumuste osas ühtlustunud.„EKFLi kevadel läbiviidud analoogne uuring näitas palju vastuolulisi ootusi kinnisvaraturu tehingute arvu ja hindade käitumise osas. Võib öelda, et valitses mõningane teadmatus või isegi ebakindlus. Sügisene uuring näitab, et arvamuste konsensus on saavutatud ehk ootused on ühtlustunud. Valdavalt ootavad kinnisvaraettevõtjad stabiilseid hinnatrende ning paigalpüsivat tehingute arvu, seda nii elamispindade kui ärikinnisvara sektoris,“ märkis Tõnu Toompark.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785