16. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nukuteatri laiendustöid hakkab teostama Ehitus5ECO OÜ

Foto: Karisma Arhitektid
Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ja Ehitus5ECO OÜ sõlmisid lepingu Nukuteatri uue saali ehitamiseks ja olemasoleva hoone osaliseks restaureerimiseks. Ehitustegevusega on plaanis alustada oktoobri lõpus ning tööd lõpetada tuleval suvel.

Lepingu maksumuseks kujunes 4,78 miljonit eurot.

Teatrihoone juurdeehituse suuruseks on kavandatud 1 400 ruutmeetrit ehk ligi 1/3 olemasolevate hoonete kogumahust. Uude teatrisaali tuleb 422 istekohta. Lisaks ehitatakse juurde tehnilised ruumid küttele ja ventilatsioonile ja laoruumid valgustajatele, helitehnikutele ning videotehnikutele.

Samuti rajatakse väliterrass ning paigaldatakse lift, millega tagatakse erivajadustega inimeste ligipääs nii NUKU muuseumi kui Nukuteatri olemasolevatesse saalidesse. Juurdeehitus ühendab senise teatri hoone ja muuseumi ühtseks tervikuks.

Teatrihoone laienduse arhitektuurse lahenduse on koostanud OÜ Karisma Arhitektid (Risto Parve, Diana Taalfeld, Kai Süda ja Kristo Kaskpeit). Ehitusprojekti on koostanud arhitektuuri ja inseneribüroo AS Amhold.

Nukuteatri olemasoleva hoone osalise restaureerimistööde käigus vahetatakse välja amortiseerunud katusekate, restaureeritakse uksed ja aknad ning korrastatakse hoone fassaad ja Nunne tänava äärne piirdemüür.

Ehitushanke pakkumiste hindamisel kasutati väärtuspunktide arvestamise meetodit, mille kohaselt andis pakkumuse maksumus 80 ja tööprogramm 20 väärtuspunkti. Viimane koosneb pakkuja poolt koostatavast ja esitatavast kolmest osast. Tööprogrammi puhul hinnati organisatsioonilise juhtimise ja kvaliteedikontrolli plaani, ehitustööde korraldamise plaani ning ohutus- ja keskkonnaplaani.

"Väärtuspõhise hanke läbiviimise protsess on juba korduv ja ennast tõestanud ning hakkab tekkima vilumus. Hanke tulemuste osas saab hinnanguid anda siis, kui hankeleping on ka täidetud. Lootused on aga kõrged, sest senine asjade käik ehitusjärgus oleva Rahvusarhiivi uue hoone näol lubab olla optimistlik," ütles RKASi juhatuse liige Elari Udam Ehitusuudistele.

"Nukuteatri uue saali ehitamiseks ja olemasoleva hoone osaliseks restaureerimiseks korraldatud riigihanke võitis maksumuse pingereas kolmas pakkumus, mis oli 5% suurem," lisas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785