6. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norde Centrumi laiendusse investeeritakse 10 miljonit eurot

Foto: Raul Mee
Norde Centrumi omanik Capfield teatas, et kaubanduskeskusele mõeldud 10 miljonit maksva laiendusplaani kohaselt muutub keskus muutub kaks korda suuremaks, pakkudes 23 000 m2 kaubanduspinda ja renipinda rohkem kui 50-le poele, vahendab kinnisvaraportaal Adaur.

Kaubanduskeskus Norde Centrum asub Tallinna kesklinnas peamise reisijate sadama ja vanalinna vahel ning peamiste liiklusteede kõrval. Norde Centrum avati 2002. aastal ja oma 10 000 külastajaga päevas on püsivalt üks kõige enam külastatavaid ostukeskusi Tallinna kesklinnas.Capfield on Eestis tegutsev ostukeskuste omanik ja arendaja. Capfieldi portfooliosse kuuluvad Eestis kuus jaemüügikeskust brutorendipinnaga 75 000 m2, nagu ka mitmesugused arendamist ootavad maaplatsid.

Norde Centrumi laienduse ehitamine toimub ühes etapis ja algab 2016. aasta esimeses pooles plaaniga avada uus keskus 2017. aasta kevadel. Kavandatud laiendus sobib kokku keskuse praeguse detailplaneeringuga ja Capfield loodab ehitusloa kinnitatud saada aasta lõpu poole. Ehitamine läheb hinnanguliselt maksma 10 miljonit eurot ning vajalikud vahendid on eduka refinantseerimisega Capfield oma 150 miljoni euro suuruse portfelliga taganud Nordea pangalt.

Arhitektuurilisest plaanist on kaubanduskeskuse laiendusplaani võtmeosa keskendunud sadamapoolsete tulijate äärmiselt suurele liikumisvoole. Seetõttu tuleb sadama suunas uus sissepääs ning Tallinna kesklinna poolt keskuse nähtavust parandavad kaasaegsed täiendused praegusele fassaadile. Keskusele ligipääsu parandatakse linna poolt uue jalakäijate ülekäigukohaga üle Ahtri tänava.

„Me tervitame ideed avada ostukeskus ka Tallinna sadama suunas, mis parandab jalakäijate liikumist linnakeskuse ja sadamaala vahel, eriti kuna need plaanid muudavad Norde Centrumi kaasaegseks tervitavaks väravaks nii tallinlastele kui Tallinna külastajatele“ ütles Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd.

Laiendusplaan puudutab ka praeguseid üürnikke. Keskuse ümberehitamise käigus saab värskenduskuuri Tallinna kesklinna ainus Rimi hüpermarket.

Selle aasta juulis leppisid Capfield ja Nordea pank kokku Capfieldi 150 miljoni euro suuruse kinnisvaraportfelli refinantseerimises.

Plaanide kohaselt refinantseerimisega saadud kapital suunatakse mitmete kavandatavate arenduste läbiviimiseks. Nende hulka kuuluvad nii Norde kui ka Lasnamäe Centrumi laiendused ning uue kaubanduskeskuse arendamine Tartu maanteel Tallinna Lennujaama läheduses.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785