Eesti ehituskonsultandid käisid Londonis uusi suhteid loomas

London
London

Septembri keskel osales Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu 11-liikmeline juhatuse delegatsioon õppereisil Londonis eesmärgiga soodustada eksporti, tutvuda Suurbritannia ehituskonsultatsiooniteenuste(projekteerimise) turuga ja arendada koostööd.

Külastati insenerifirmat AKT II Limited Consulting Structural and Civil Engineers ja arhitektuuribürood Alma-Nac Architects. Tutvuti nimetatud firmade ehitusprojektidega, samuti uuriti nende kogemusi erinevate materjalide ja tehnoloogiate kasutamise alal. Võeti osa kõrgetasemelisest Suurbritannia Ehituskonsultantide Assotsiatsiooni (ACE) juhatuse koosolekust, kus olid kohal nii ACE juhtivametnikud kui ka firmade juhid. Paaritunnisel koosolekul arutati muuhulgas Euroopa Ehituskonsultantide Föderatsiooni liikmelisuse üle sh. Eesti võimalusi ja huvitatust selles organisatsioonis osalemiseks. ACE esindajad andsid ülevaate Suurbritannia õigusruumist, hoonete energiatõhususest ja mudelprojekteerimisest. Lisaks oli arutlusel elamispinna kriis Londonis ning räägiti vajalikest ehitusmahtudest ja meetmetest elamukriisist ülesaamiseks.

Tutvuti Kings Cross suurarendusega, kus lisaks põhjalikule slaidiesitluse kuulamisele külastati ka erinevaid objekte, mille jooksul saatsid delegatsiooni ACE juhid.

Visiidi käigus saadi asjalikke teadmisi Suurbritannia turu iseärasustest, Suurbritannia firmade ülesehitusest ja töömeetoditest, samuti häid nõuandeid ekspordiks.

Õppereisi jooksul leiti, et Eestil on olemas omad eelised, vajalik kompetents ja oskused, mida välja pakkuda - näiteks e-keskkond ja energiasääst. Oleme veendunud, et suhtlus Suurbritannia arhitektide ja inseneridega intensiivistub, misjärel võiks oodata ka praktilisi koostöö elemente.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

Ehituse erilehed