Autor: Lauri Leet, kaasautor • 17. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasv peab jätkuma. Liistutootja kindel nõu

Märksõnad stabiilseks arenguks on eksport, efektiivsuse tõstmine, pidev valmisolek toote ümberdefineerimiseks. Eesti Höövelliist suudab käia neil kõigil radadel.

Sel aastal ehitusmaterjalide tootjate TOPi ettevõte Eesti Höövelliist nendib, et finantsjuhtimine on Eesti Höövelliistus heas korras, näitab ka fakt, et eelmisel aastal oldi nende üheksa ettevõtte seas, keda Krediidi­info nimetab priimusettevõtteks. Tegemist on vähestega, kes on suutnud oma krediidireitingu hoida viis aastat järjest AAA-tasemel.

Ettevõtte juhataja Andrus Rooks räägib esmalt siiski inimestest, rõhutades, et Eesti Höövelliistu hea käekäik ja edukus on ettevõttes töötavate inimeste teene.

Mitte suure üllatusena on ka Viljandimaal head töötajad arvel ja neid ei ole lihtne leida.

“Meie töötajad tulevad põhiliselt siit regioonist, Suure-Jaani ja ümbruskaudsetest valdadest. Kuna puidutööstus on siinses regioonis hästi arenenud, on head tegijad tugevates ettevõtetes juba kõikjal arvel.” See on sundinud Eesti Höövelliistu muu hulgas vaatama ka kaugemale: kasutatakse ka tööjõu rentimisteenust Lätist.

Tõsi, naaberriigist pärit töötajate suhtarv ei ole suur: 190 töötajast on sealt pärit üheksa.

Investeeritud on julgelt

Lugedes Eesti Höövelliistu majandusaasta aruandeid, hakkab silma, et viimased aastad on seadmetesse investeeritud miljon eurot ja veidi pealegi.

“Üks miljonit eurot tuleb kergelt kokku, on olnud aastaid, kus investeeritud on isegi kolm miljonit,” kõneleb Rooks ning lisab, et investeeringutel on kaks eesmärki – tõsta tootlikkust ja teha samal ajal tootmine efektiivsemaks. “Suurem nõudlus sunnib tootlikkust tõstma, ent olulisem on vast isegi see, et seis tööjõuturul ja hinnapoliitikas sunnib pidevalt mõtlema efektiivsusele.”

Pikemalt saad lugeda Eesti Höövelliistu tegemiste kohta juba järgmisel nädalal 22. septembril Äripäeva Ehituse erilehest, kus on toodud välja ka Eesti edukamate ehitsmaterjalide tootjate edetabel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785