15. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algas „Aasta Puitehitis 2015“ konkurss

Foto: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit
Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit korraldab Puuinfo programmi raames sel aastal juba 13. korda „Aasta puitehitise“ võistlust eesmärgiga tõsta esile uusi ehitisi, mille puhul on puidu kasutamine konstruktsioonis, välis- või siseviimistluses toimunud parimal võimalikul viisil arhitektuurses, tehnilises ja ehituslikus mõttes.

Võistluse laiem eesmärk on tuua esile puidu kui keskkonnasõbraliku ja kohaliku ehitusmaterjali eeliseid ehituses, edendada puitarhitektuuri arengut ning tõsta puidu mainet ehitusmaterjalina.

“Aasta puitehitis 2015” võistlusele saab ehitisi esitada 7. septembrist kuni 4. oktoobrini 2015. Võistlusel osalemiseks tuleb täita ankeet www.puuinfo.ee leheküljel.

Võistluse tulemused kuulutatakse välja novembris.

Võistlusele võib esitada ehitisi (hooneid ja rajatisi) või ehitiste gruppe mis saavad valmis hiljemalt 30.09.2015 ning mida ei ole aasta puitehitise võistlusele varasemalt esitatud. Võistlusele esitatavad ehitised võivad olla valminud ka varasematel aastatel. Puidule omane ilmastikus muutumine võib osutuda põnevaks ja võluvaks just aastate pärast.

Peaauhinnale kandideeriv ehitis peab olema ehitatud Eestisse, eriauhindadele võib esitada ka ehitisi, mis on ehitatud Eesti arhitektide poolt väljapoole Eestit.

Aasta puitehitise tiitel antakse ehitisele, mis vastab kõige paremini konkursi eesmärkidele ning kus puit on domineerivaks materjaliks. Valimisel võetakse aluseks hoone või rajatise arhitektuurset ja konstruktiivset lahendust, sotsiaalset konteksti, puitmaterjali kasutust, ehitustehnilist kvaliteeti ja uuendusmeelsust.

Peaauhind Aasta Puitehitis 2015

UPM-Kymmene Otepää aasta vineeriauhind

Arcwoodi aasta liimpuiduauhind

Raitwoodi aasta fassaadiauhind

eriauhind parimale traditsiooni tõlgendusele kaasaegses puitarhitektuuris

Võistlustöid hindab žürii, koosseisus:

Peeter Pere – arhitekt, Eesti Arhitektide Liidu aseesimees;

Sten Ader – arhitekt, SKAD arhitektid OÜ, „Aasta puitehitis 2009 ja 2014“ peaauhinna võitja;Epp Lankots – arhitektuuriajaloolane, Eesti Kunstiakadeemia, DOCOMOMO Eesti töögrupi esimees;Targo Kalamees – ehitusinsener, Eesti Ehitusinseneride Liit, Tallinna Tehnikaülikooli Ehitusteaduskonna professor ja õppetooli juhataja;Margus Sarmet – ehitusinsener, Riigi Kinnisvara AS Teadus- ja arendusosakonna juhataja;Henrik Välja – Puuinfo/Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785