28. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurents kasvab: Colliers sisenes elukondliku kinnisvara turule

Foto: Edgaras Maselskis/Unsplash
Colliers International, kelle senine peamine fookus on olnud ärikinnisvara teenuste vahendamine, sisenes elukondliku kinnisvara turule. Elukondliku kinnisvara müügimeeskonda asub juhtima endine Arco tütarfirmat juhtinud Maia Daljajev .

Colliers International saavutas mullu Äripäeva Kinnisvarabüroode TOPis 34. koha, samas käibelt oli ettevõte tabelis suuruselt 11. Ärikinnisvara turul on Colliers International suuruselt kolmas Done Halduse ja Seven Real Estate järel.

2014. aastal moodustas ettevõtte müügitulu 530 875 (2013: 434 946) eurot ning puhaskasumiks kujunes 41 048 (2013: -35 934) eurot . Peamised teenustegrupid 2014. aastal olid: investeerimisnõustamine, hindamine, ärikinnisvara pindade vahendamine, turuanalüüs ja konsultatsioon.

Kõige tuntumad 2014. aasta jooksul erinevate tehingute näol töös olnud projektid on ettevõtetetele: Snoras pank (pankrotis), Technopolis Ülemiste AS, East Capital Real Estate AS, Eften Capital, Mainor Ülemiste, NG Eesti AS, HSH Nordbank AG, Ceres Kinnisvara OÜ, Pohjola Property Managment Ltd.

 

Colliers on seni tegutsenud ärikinnisvara turuanalüütikuna, hindajana, vahendusteenuse pakkujana ja investeeringute nõustajana. Otsus siseneda elukondliku kinnisvara turule tuli soovist oma kliente senisest paremini teenindada ning tagada ettevõtte jätkuv areng. Colliers’i eesmärk on nõustada ja vahendada eelkõige uusarenduste projekte ning järelturuga tegeletakse vastavalt vajadusele.

„Aktiivne kinnisvaraturg on loonud meie klientidele soodsad võimalused laiendada oma tegevust ka elukondliku kinnisvara arenduse valdkonnas. Kuna siseneme elukondliku kinnisvara turule aktiivsuse kõrghetkel, siis on meie eesmärk jätkuvalt pakkuda kõrgetasemelist ja professionaalset teenust, kus keskendustakse alati kvaliteedile, mitte kvantiteedile,“ kommenteeris Colliers International partner Avo Rõõmussaar.

Maia Daljajev on kinnisvara sektoris  töötanud 11 aastat ning on selle aja jooksul vahendanud hulgaliselt  müügi- ja üüritehinguid, nõustanud kinnisvaraarendajaid ning juhtinud maaklerteenuse üksusi  ning tema sõnul on Colliers Internationaliga liitumine talle kindlasti uus ja põnev väljakutse: „Colliers’i puhul näen ma suure potentsiaali ning arengule orienteeritud ettevõtet ning minu jaoks on kahtlemata väljakutseks asuda juhtima ning arendama ettevõtte uut valdkonda.“

 

Colliers jätkab aktiivselt ärikinnivaraturul. Tulemas ka uued teenused

"Ärikinnisvara ei ole kaugelt ennast ammendanud. Jätkame aktiivselt ja laiendame tegevust ka selles valdkonnas, seda nii ärikinnisvara vahenduse, nõustamisteenuse osas. Lähiajal on ärikinnisvaras plaanis hakata osutama ka haldusteenust," ütles Rõõmussaar Ehitusuudistele.

"Elukondliku kinnisvara vahendusteenuse pakkumine on suuresti seotud  mõne meie ärikliendi parema teenindamisega ja Maia sooviga liituda meie meeskonnaga. Me julgesime astuda selle sammu suuresti tänu sellele, et Maia meiega liitus," tõi Rõõmussaar välja, miks just uuele turule siseneti.

Eelmisel aastal paranesid Teie ettevõtte majandustulemused märgatavalt. Millised on plaanid selle aasta lõpuks?

"Majadustulemused paranesid eelmisel aastal, kuna kasvas maaklerteenuse osakaal. Ka käesoleval aastal on eelmise aastaga võrreldes näha ette käibe kui kasumi kasvu. Kasv on peamiselt tingitud just turu aktiivsusest investeeringute sektoris."

"Uutest projektidest saame rääkida juba septembris aga me ei plaani teha turgu vallutavat arengut. Meie müügimaht saab olema ca 75 kuni 100 korterit aastas."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785