24. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kellele müüs Eesti Telekom oma vanad büroohooned

Eesti Telekomi uus hoone Mustamäe tee alguses
Foto: Eesti Telekom
Eesti Telekomile kuulunud Valge ja Endla tänava büroohooned leidsid sel suvel endale uued omanikud. Eesti Telekom jääb nii Endla kui Valge tänava hoonete ainurentnikuks kuni aprillini 2017, peale mida kolib ettevõte uude Telekomi majja aadressil Mustamäe tee 3.

Endla tänava büroohoone (Endla 16) müügileping sai sõlmitud juuni lõpus ning hoone uueks omanikuks on Luminal Kinnisvara OÜ (Kaamos Grupp).

Kuu aega hiljem sõlmiti ka Valge tänava (Valge 16) büroohoone müügileping, millega sai hoone uueks omanikuks OÜ Valge 16, mis kuulub Mati Tusovi ja Jaanus Otsa suurosalusega ettevõtetele.

Müügitehingute hind on vastavalt sõlmitud lepingutele konfidentsiaalne.

Uus maja hoiab kokku ligi 7000 m2

Uue maja näol on tegu 14-korruselise tornmajaga, millest Eesti Telekom võtab rentnikuna kasutusele 11 korrust. Kasulikku pinda on hoones veidi üle 9000 m2, millest Telekomi kasutusse jääb 7300m2. Büroohoone juurde kerkib parkimismaja, kus Telekomi töötajate kasutuses on 50 parkimiskohta, õues on aga täiendavalt 250 parkimiskohta. Lisaks näeb projekt ette turvalise jalgrattaparkla rajamise. nõupidamisruumide korrus, kus kõik ruumid ehitatud väikse vimkaga ja pisut ebatavalised. 8 korrust saavad olema n-ö töökorrused, mille kontseptsiooni kokkupanemine alles käib.

 Kuigi büroohoone täpse sisekujunduse osas on veel palju lahtisi otsi, on praeguseks paigas see, et esimestel korrustel saab olema läbi 2 korruse kohvik. 2. korrusele on planeeritud konverentsikeskus, kus võimalik korraldada kuni 400 osavõtjaga sündmusi. 14 korrus on n-ö out of box

 Tänu uuele hoonele vähendab Eesti Telekom tänast büroopinda umbes 7000 m2 võrra (Valge, Endla ja Lõõtsa tänava hoonete arvelt), kuid peamine kokkuhoiu koht saab olema majade vahelisele logistikale kuluva tööaja kokkuhoid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785