10. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvaral käsil uue juhi konkurss

Riigi Kinnisvara AS
Foto: Raul Mee
Eesti suurimaid riigihankijaid Riigi Kinnisvara AS (RKAS) on välja kuulutanud uue juhatuse esimehe konkursi. Senise juhi Jaak Saarniidu volitused lõpevad oktoobriga.

Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) nõukogu on valinud Jaak Saarniidu ettevõtte juhatuse esimeheks kolmel korral: 2006, 2009 ja 2012. aastal. Saarniidu volitused lõppevad 31. oktoobril 2015.

Praegune RKASe juht Jaak Saarniit kinnitas Ehitusuudistele, et kuigi ta on juhatuse esimees olnud juba mitmeid perioode, on tal endiselt energiat juhina jätkamiseks ja uute ideede elluviimiseks ning valmis konkursil osalema.

Saarniidu sõnul on läbi aegade üles ehitatud hästi toimiv organisatsioon ning motiveeritud meeskond, kes on suutnud toime tulla Eesti mõistes suurte mahtudega. Lõpule tuleb viia mitmeid olulisi projekte, millega on alustatud, sh ka ettevõtte edukas tsentraliseerimine. Hea pinnas on loodud ka juba piiriüleseks koostööks, mida ilmestab Läti uue kaasaegse vangla projekt. 

"Energiat mul on, tahtest ja ideedest samuti puudust ei tule ning olen valmis ka edaspidi vastutust kandma," ütles Saarniit.

RKAS-i käesoleva aasta investeeringute kogumahuks on kavandatud 69 miljonit eurot, mis on võrreldes möödunud aastaga kasvanud ligi 20 miljoni euro võrra.

Ootused kandidaatidele

"Üldine ootus on, et saame konkursile osalema kandidaadid, kes on tunnustatudjuhid ja suutelised suurt ettevõtet juhtima," kommenteeris Ehitusuudistele ettevõtte nõukogu liige ning Rahandusministeeriumi riigivara osakonna juhataja asetäitja Tarmo Porgand.

"Uue juhi ülesanne on saada hakkama ettevõtte reformiga olukorras, kus mahud on kasvamas, sealjuures säilitada kvaliteetne teenuse osutamine," lisas Porgand. Samuti tervitab Porgand Saarniidu enda kandideerimist uuele perioodile.

Konkursi vastu huvi tundmise osa jääb Porgand üsna napisõnaliseks, kuid märgib, et huvitundjate osas tuleb kahe käe sõrmed appi võtta. 

Porgandi sõnul rõhutatakse konkursi puhul just sisulisele poolele. Küsimusele, et kuidas suhtutakse poliitiliselt aktiivse taustaga kandidaatidesse, märgib Porgand, et kätt ette ei saa panna, kuid konkursi eesmärk on sõeluda välja lõppkonkursile inimesed, kellel on piisav kogemus, ambitsioon ning suuteline ka tulemuslikult ettevõtet juhtima. 

Küsimusele, kuidas ollakse praeguse juhtimisega rahul, vastab Porgand, et Saarniidu tööga võib üldjoontes rahule jääda. 

Et sõna "üldjoontes" jätab õhku palju küsimusi, siis soovib toimetus siiski selgemat vastust. Küsime, mis tähendab "üldjoontes võib rahule jääda"?

"Tervikuna toimib ettevõte hästi. Arenevat organisatsiooni saab alati paremini juhtida ning pidev edasiliikumine peab olema tagatud," märgib Porgand. Seetõttu on viimase sõnul oodatud kõik kandidaadid.

Millal konkursi tulemused selguvad, on Porgandi sõnul veel vara öelda, ent kuni paar kuud tuleb kindlasti varuda.

RKAS on 2001. aastal riigi kinnisvara senisest tõhusamaks haldamiseks loodud Eesti Vabariigile kuuluv 183,3 miljoni euro suuruse aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev ettevõte, mille aktsiad kuuluvad 100%-liselt Eesti Vabariigile. Aktsiaid valitseb Rahandusministeerium.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785